Τα γρήγορα γεύματα, αυτά που γίνονται μέσα σε ένα 15λεπτο, είναι η πιο συχνή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ένα από τα πιο αγαπημένα, γρήγορα πιάτα είναι το Ναπολιτάνικο, σπαγγέτι aglio e olio, με την προσθήκη πράσινης ελιάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παραδοσιακά, αποτελείται από πολύ απλά υλικά: σπαγγέτι, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Το κλειδί για να φτιάξετε την πιο νόστιμη εκδοχή αυτής της συνταγής είναι να είστε πολύ υπομονετικοί με το σκόρδο. Θέλετε να το μαγειρέψετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο θα εμποτίσει το λάδι, χωρίς να καεί. Το καμένο σκόρδο είναι πικρό και θα καταστρέψει τη σάλτσα.
Αν οι ελιές δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας ή μία – δύο κουταλιές της σούπας, κάπαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπαγγέτι Aglio e Olio με πράσινες ελιές
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1/2 φλιτζάνι, συν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Κρατάμε 2 φλυτζάνια από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα, από ότι αναγράφεται στη συσκευασία.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι, σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, κρατώντας χαμηλή τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να μυρίζει πολύ και το λάδι να κάνει απαλές φουσκάλες, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και το κρασί και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι τα στραγγισμένα ζυμαρικά μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού των ζυμαρικών.
Τελειώνουμε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Μπορείτε να σερβίρετε με τριμμένο τυρί, αν και δεν είναι απαραίτητο σε αυτή τη μακαρονάδα.