Tasteit

Συνταγή για σπιτικές μπάρες τσιζκέικ μύρτιλο με τέσσερις στρώσεις

Και καρύδια ή πεκάν για τραγανή υφή

Δύο γλυκά συνδυασμένα σε μία μπουκιά, για να απολαμβάνουμε στο δρόμο, στο γραφείο, στο σχολείο.

Αυτές οι μπάρες cheesecake με μύρτιλλα είναι ο τρόπος μου να συνδυάσω δύο νοσταλγικά επιδόρπια που αγαπώ.

Crumble με φρούτα του δάσους και cheesecake με μύρτιλλα.

Φανταστείτε το: μια βουτυράτη βάση, μια γέμιση τσιζκέικ με κανέλα, μια μαρμελάδα από μύρτιλλα και μια τριφτή επικάλυψη crumble με ξηρούς καρπούς.

Έχει όλες τις γεύσεις και τις στρώσεις που θέλετε, σε ένα γλυκό μπουστάρισμα μέσα στην ημέρα ή με τον καφέ.

Σπιτικές μπάρες τσιζκέικ μύρτιλο

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 3 κούπες αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ή πεκάν

Για το στρώμα τσιζκέικ:

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για το στρώμα μύρτιλου:

  • 2 ½ κούπες μύρτιλα (ή φρούτα του δάσου ανάμεικτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε με ένα μέτριο τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμηκραμπλ και τα κομμάτια βουτύρου να μην φαίνονται μεγαλύτερα από το μέγεθος ρεβιθιού.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το κράμπλ και τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε προς τα κάτω με τα δάχτυλα, για να δημιουργήσουμε μια σφιχτή βάση. Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν στο υπόλοιπο μείγμα crumble και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αφήνουμε στην άκρη.

Με μίξερ χειρός, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Πάνω από την κρύα βάση crumble, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα cheesecake. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα μύρτιλα. Και απλώνουμε την τελευταία στρώση crumble με καρύδια.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα