Tasteit

Συνταγή για τάρτα με πράσο και τυριά

Με φύλλο κρούστας

Αγαπάμε τάρτες και πίτες και τις φτιάχνουμε συνέχεια, με κάθε υλικό που είναι στη εποχή του.

Και για το καθημερινό μας τραπέζι, αλλά και για τα γιορτινά μας καλέσματα.

Το πράσο είναι ένα λαχανικό που μπαίνει στα μαγειρέματά μας όλο τον χειμώνα.

Βγάζει απίστευτη γλύκα, με το σοτάρισμά του και έτσι όταν συνδυάζεται με τα πικάντικα και αλμυρά Ελληνικά τυριά, όπως η γραβιέρα και η φέτα, επέρχεται γευστική ισορροπία.

Επίσης, το καλό με αυτή την τάρτα είναι ότι δεν χρειάζεται να φτιάξουμε ζύμη ή να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας ή κουρού, αλλά μόνο τρία λεπτά φύλλα κρούστας.

Τάρτα με πράσα

Υλικά:

  • 5 πράσα
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 ml γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
  • 180 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 80 γρ. βούτυρο μοιρασμένο για το σοτάρισμα και για το φύλλο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πράσα και ανάμεσα στα φύλλα και κόβουμε το άσπρο μέρος σε ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με φαρδιά κατσαρόλα, και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Λόγω των τυριών προσέχουμε την ποσότητα αλατιού.

Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μείνουν τα πράσα σχεδόν στεγνά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ύστερα ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, στρώνουμε τα τρία φύλλα και τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα πράσα και τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα.

Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και γυρίζουμε τις άκρες, λίγο προς τα μέσα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 190°, για περίπου 30 λεπτά στο προτελευταίο ράφι, χαμηλά, ώστε να ψηθούν τα φύλλα σωστά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα