Tasteit

Συνταγή για τη σκανδιναβική κρεμώδη σάλτσα άνηθου που πάει με όλα

Αντίγραφο του γνωστού Σουηδικού καταστήματος

Ταιριάζει με κρέας, με κοτόπουλο, με ψάρι, με ψαρικά, με ψητά λαχανικά και είναι γάμος παραδεισένιος με ψητό σολομό.

Με λίγα λόγια ταιριάζει και νοστιμίζει ό,τι φτιάξετε και θέλετε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό και πλούσιο.

Αν βρούμε πιο παχύρευστη κρέμα γάλακτος, στην αγορά, τότε η σάλτσα μας, θα πήξει πιο γρήγορα.

Να ξέρετε ότι είναι φανταστική και κρύα, οπότε φυλάσσεται σε κλειστό βάζο, στο ψυγείο, για μερικές ημέρες.

Μπορείτε να την κάνετε πιο λεμονάτη, ειδικά αν θα τη σερβίρετε με ψάρι, αυξάνοντας τον χυμό λεμονιού σε 2 ή 3 κουταλάκια.

Σκανδιναβική κρεμώδης σάλτσα

Υλικά:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κύβο λαχανικών ή θαλασσινών ψυγείου
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύομε με σύρμα να καβουρδιστεί.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών ή θαλασσινών, ανάλογα με την πρωτεΐνη που θα συνοδεύσει.   

Προσθέτουμε την πάπρικα, το λεμόνι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνέχεια για 6-8 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.
Αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε τη σάλτσα, ζεστή η κρύα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα