Άλλη μία συνταγή για να ανακηρυχθείτε καλύτερη μαμά ή καλύτερος μπαμπάς, του κόσμου.
Όταν ετοιμάζουμε και σερβίρουμε τέτοια πρωινά, ξαναθυμόμαστε το μεγαλείο της χαλαρής και απλής οικογενειακής ζωής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτη συνταγή, κάτι που αποτελεί μέρος της γοητείας της. Τα κύρια συστατικά μπορούν να τροποποιηθούν ή να αλλάξουν σύμφωνα με τις επιθυμίες σας ή τις προμήθειές σας.
Χρησιμοποιήστε σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης αντί για μέλι, ή και καθόλου σιρόπι, αφού είναι γλυκές και τρώγονται σκέτες. Επίσης, ρίξτε μια πρέζα κανέλας που ταιριάζει υπέροχα με τις γεύσεις.
Τα παρακάτω υλικά, βγάζουν μια γενναιόδωρη ποσότητα, έτσι, μπορείτε να ξαναζεστάνετε τις τηγανίτες σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, σε φρυγανιέρα ή απλώς να τις αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, να τις φυλάξετε και να τις προσφέρετε στα μικρά σας για σνακ τις επόμενες δυο ημέρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας
Υλικά:
2 φλιτζάνια ( 260 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (χωρίς κομματάκια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο – και λίγο για το τηγάνι
4 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το κουρκούτι, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε τηγανίτα.
Μαγειρεύουμε 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. (Γυρίζουμε όταν εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην κορυφή και οι άκρες αρχίσουν να ροδίζουν).
Το σιρόπι είναι προαιρετικό αφού οι τηγανίτες είναι γλυκές από μόνες τους.