Το κοτόπουλο πανέ είναι μεγάλη επιτυχία σε όλες τις ηλικίες.
Τα βρίσκουμε παντού σε πολλές μορφές, έχουν θέση σε κάθε κατάλογο εστιατορίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν λείπουν από κανένα παιδικό μπουφέ και τελειώνουν πιο γρήγορα από όλα τα εδέσματα.
Προσωπικά, κλέβω πάντα κοτομπουκιές από τα πιάτα των παιδιών, όταν δεν με βλέπουν.
Αυτή η συνταγή που εξασφαλίζει τραγανή επικάλυψη από βρώμη και τσιπς πατάτας, είναι χωρίς γλουτένη και δεν μας φουσκώνει πολύ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανές λωρίδες κοτόπουλου με βρώμη
Υλικά:
- 200 γρ. τσιπς πατάτας
- 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 2 γρ. ρίγανη
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο, σε λεπτές λωρίδες
- 3 αυγά, χτυπημένα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μούλτι τη βρώμη να γίνει σαν αλεύρι.
Βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων τα τσιπς πατάτας και τα σπάμε σε τρίμματα, με τη βοήθεια του πλάστη.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα τσιπς, με την πάπρικα, τη ρίγανη και την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές.
Βάζουμε την ψιλοτριμμένη βρώμη και τα χτυπημένα αυγά σε δύο ξεχωριστά μεγάλα μπολ.
Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου, από τη βρώμη, ύστερα από το αυγό και τέλος από το μείγμα με τα τσιπς πατάτας.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δόσεις έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρυσό χρώμα και είναι μαγειρεμένο στο εσωτερικό του, το βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με ντιπ της αρεσκείας μας.