Tasteit

Συνταγή για τσιζκέικ με αλμυρή – γλυκιά βάση και επικάλυψη ζελέ με φράουλες

Με αλμυρά πρέτσελ

Το τσιζκέικ είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα.

Ξεκινάμε από εκεί και διανθίζουμε την ιδέα αυτή, με φράουλες σε ζελέ, και τραγανή βάση με αλμυρά και γλυκά στοιχεία.

Το διαφορετικό με αυτή τη συνταγή, είναι ότι η βάση δεν γίνεται με τα κλασικά μπισκότα, αλλά με αλμυρά πρετσελάκια, που προσφέρουν μία ωραία αντίθεση.

Θέλει μερικές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει το ζελέ για να το σερβίρουμε.

Είναι ιδανικό για τους ζεστούς μήνες, γιατί το ζελέ δίνει απίστευτη δροσιά στο γλυκό.

Τσιζκέικ με βάση από αλμυρά πρέτσελ

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα πρέτσελ
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 συσκευασίες (225 γρ.) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 συσκευασία φυτική σαντιγί
  • 1 συσκευασία ζελέ με γεύση φράουλα
  • 450 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σπάμε τα πρέτσελ, μέσα σε σακουλάκι ή στο μιξεράκι, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Τα πιέζουμε στον πάτο ενός μέτριου πυρέξ ή ταρτιέρας, για να δημιουργηθεί η βάση.

Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Φτιάχνουμε τη φυτική σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και ενώνουμε τη σαντιγί με το τυρί κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα, ομοιόμορφα πάνω από την κρύα βάση και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, μειώνοντας κατά 100 ml. το νερό.

Τοποθετούμε τις φράουλες στην επιφάνεια του τσιζκέικ και μόλις κρυώσει το υγρό του ζελέ το ρίχνουμε, κουταλιά-κουταλιά, πάνω από τις φράουλες.  

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα