Tasteit

Συνταγή για χοιρινά μάγουλα σε κόκκινη κρασάτη σάλτσα

Σιγομαγειρεμένα

Τα χοιρινά μάγουλα είναι ένα ιδιαίτερο και νόστιμο κομμάτι κρέατος, που βγαίνει πάντα τρυφερό και λαχταριστό.

Το μαγείρεμά τους είναι απλό και πρέπει να είναι ήπιο και αργό.

Έτσι θα απελευθερωθούν οι πλούσιες γεύσεις και θα αποκτήσουμε αυτή την υπέροχη υφή, του κρέατος που «λιώνει».

Τα υλικά είναι τα κλασικά του κοκκινιστού κρέατος κατσαρόλας, εξάλλου η βαθιά γεύση βρίσκεται πάντα στην απλότητα.

Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας ή βουτυράτο πιλάφι.

Σιγομαγειρεμένα χοιρινά μάγουλα

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινά μάγουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα πελτέ
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μάγουλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε ακόμα 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2,5 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί