Για το χούμους, δεν χρειάζονται συστάσεις, πρόλογοι και επιχειρηματολογία για τη νοστιμιά και τη θρεπτικότητά του.
Είναι η μεσανατολίτικη συμβολή στη λίστα με τις αγαπημένες «αλοιφές», που πλέον έχουν «ελληνοποιηθεί».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών, λίγα φύλλα μαϊντανού και φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες.
Tip για πιο κρεμώδες χούμους: ρίξτε ένα παγάκι μέσα στον κάδο του μίξερ με τα υλικά και χτυπήστε τα όλα μαζί.
Το κόλπο αυτό δίνει περισσότερο αέρα στο χούμους και το κάνει πιο αφράτο, όσο το χτυπάτε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά:
- 2 φλ. ρεβίθια βρασμένα (ή που περίσσεψαν)
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε λάδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. λάδι από το βάζο με τις πιπεριές)
- αλάτι – πιπέρι
- 1 παγάκι
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε καλά τα ρεβίθια και αφαιρούμε φλούδες και σπόρους, από τις πιπεριές Φλωρίνης.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι από το βάζο με τις πιπεριές, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το παγάκι και πολτοποιούμε για λίγα λεπτά.
Ελέγχουμε την οξύτητα και τη γεύση και συμπληρώνουμε λίγο επιπλέον λεμόνι ή αλάτι, αν χρειάζεται.
Βάζουμε το χούμους σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε δροσερό, με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα μαϊντανού.