Μαζί με τα φύλλα από τα δέντρα, πέφτουν και οι άμυνες του οργανισμού μας, αυτή την εποχή.
Αν λοιπόν έχετε λίγο χρόνο μπορείτε να ετοιμάσετε αυτόν τον σπιτικό χυμό, που θωρακίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η συνταγή για τον χυμό με τζίντζερ και κουρκουμά, μας δίνει περίπου ένα λίτρο υγρό, αρκετό για μια εβδομάδα.
Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο, σε ένα βάζο που κλείνει ή σε οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο.
Θα παραμείνει φρέσκο για 5-7 ημέρες, χαρίζοντάς σας ευεξία για μια εβδομάδα, με μόνο μία μικρή προετοιμασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χυμός με τζίντζερ και κουρκουμά
Υλικά:
- 250 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 60 γρ. φρέσκος κουρκουμάς
- 3 ξινόμηλα
- 4 πορτοκάλια, στυμμένα
- 2 λεμόνια, στυμμένα
- 3 καρότα
- 1 ½ κούπα νερό
- μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- μια πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να πάρουμε τον χυμό. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να πιέσουμε ελαφρά την πούλπα και να αποδεσμευτεί όλο το πολύτιμο υγρό.
Φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο στο ψυγείο για 5-7 ημέρες.