Tasteit

Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette

Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette

Στις 25 Ιουνίου η Air France άνοιξε ξανά τις πόρτες του pop-up εστιατορίου της στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann.

Έως τις 20 Αυγούστου 2025, δηλαδή σχεδόν όλο το καλοκαίρι, η Air France θα προσφέρει στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να απολαύσουν τα μενού της Business Class στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων “ακριβώς όπως εν πτήσει”, σε ένα απίστευτο περιβάλλον, με πανοραμική θέα στο Παρίσι.

Με πιάτα και επιδόρπια ειδικά δημιουργημένα για τους πελάτες της Air France από τον πολυβραβευμένο chef Régis Marcon του τριάστερου, μισελενάτου εστιατορίου Restaurant Marcon και τη διάσημη pastry chef Nina Métayer, αυτό το νέο ανοικτό εστιατόριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψει κανείς τα καλύτερα πιάτα της fine dining γαλλικής κουζίνας, που διατίθενται στις πτήσεις της Air France.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το μενού σε αυτό το ξεχωριστού concept εστιατόριο περιλαμβάνει ένα γεύμα σε γαλλικό στιλ, το οποίο παρασκευάζεται με την τεχνογνωσία της Servair, της κορυφαίας εταιρείας catering αεροπορικών εταιρειών και σερβίρεται ακριβώς όπως στο αεροσκάφος.

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά και περνώντας στο κυρίως πιάτο, τη selection τυριών και στο επιδόρπιο, κάθε γευστική πρόταση σερβίρεται σε σερβίτσια ειδικά δημιουργημένα για την Air France από τον σχεδιαστή Jean-Marie Massaud και αξιοποιώντας τον δίσκο της Business Class.

Οι πελάτες του εστιατορίου θα μπορούν να απολαύσουν τα μισελενάτα  πιάτα που δημιουργήθηκαν από τον σπουδαίο chef Régis Marcon για την καμπίνα Business της Air France σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Τα πιάτα από τον πολυβραβευμένο chef Régis Marcon του τριάστερου, μισελενάτου εστιατορίου Restaurant Marcon είναι εμνευσμένα από τη δική του ιστορία και τον τόπο καταγωγής του

Με κρέας, πουλερικά, ψάρι και χορτοφαγικά πιάτα, το μενού à la carte περιλαμβάνει γαστρονομικές δημιουργίες, οι οποίες αφηγούνται την ιστορία της κουζίνας του σεφ και είναι εμπνευσμένες από τη φύση και την περιοχή καταγωγής του, την Auvergne-Rhône-Alpes

Τα γλυκά είναι δημιουργίες της Nina Métayer, η οποία βραβεύτηκε με τον τίτλο της Καλύτερης Σεφ Ζαχαροπλαστικής στον Κόσμο το 2023.

Κι επειδή γαλλική κουζίνα χωρίς γλυκό δεν υφίσταται, οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα αρτοσκευάσματα που διατίθενται στο αεροσκάφος, δημιουργημένα από τη Nina Métayer, η οποία βραβεύτηκε με τον τίτλο της Καλύτερης Σεφ Ζαχαροπλαστικής στον Κόσμο το 2023.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ: προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το κρασί που θα ταιριάξει με κάθε πιάτο είναι το ιδανικό, τη λίστα με τα γαλλικά κρασιά και τις σαμπάνιες  έχει δημιουργήσει ο επικεφαλής οινοχόος της Air France, Xavier Thuizat, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής sommelier και στο Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel και στέφθηκε Καλύτερος Σομελιέ στη Γαλλία το 2022.

Φυσικά, για όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ διατίθεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία από μη αλκοολούχα ποτά.

 

Εστιατόριο Air France, στον όγδοο όροφο των Galeries Lafayette, Coupole Store, 40 boulevard Haussmann, 75009 Παρίσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs