Έχω πειραματιστεί πολύ με αυτή τη συνταγή και μου αρέσει περισσότερο να την ετοιμάζω ως σνακ, παρά ως γλυκό.
Κόβω το κέικ σε τετράγωνα και το παίρνω μαζί μου σε πικνίκ και ταξίδια με αυτοκίνητο, καθώς είναι πολύ φιλικό προς τους ταξιδιώτες που θέλουν κάτι ελαφρώς γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φυσικά, αυτό το κέικ με τα λίγα υλικά, μπορεί να μετατραπεί σε φανταχτερό επιδόρπιο, να σερβιριστεί με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας ή καλυφθεί με το αγαπημένο σας γλάσο σοκολάτας .
Η αγαπημένη μου προσθήκη σε αυτό το μείγμα κέικ είναι 1/2 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου και λίγη μαύρη ζάχαρη στην επιφάνεια, για να κάνει νόστιμη κρούστα.
Μία άλλη ιδέα, είναι τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας ή επικάλυψη με τυρί κρέμα και φρούτα, σαν γλυκιά μπρουσκέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κέικ με 4 υλικά
Υλικά:
- σπρέι ψησίματος
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/4 φλιτζάνια (150 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψεκάζουμε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος και στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας η περίσσεια να κρέμεται και από τις δύο πλευρές (αυτό διευκολύνει τη μεταφορά του κέικ από το ταψί αργότερα).
Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσουν, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε με σύρμα.
Βάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί, για 10 λεπτά. Σηκώνουμε τη λαδόκολλα και βγάζουμε το κέικ από το ταψί σε μια σχάρα, όπου θα μείνει μέχρι να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά.