Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Apple Event 2023: Παρουσιάζονται iPhone 15 και Apple Watch Series 9 – Όλα όσα θα δούμε

Apple Event 2023: Παρουσιάζονται iPhone 15 και Apple Watch Series 9 – Όλα όσα θα δούμε
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το iPhone 15 και το νέο Apple Watch Series 9 αναμένεται να αποκαλυφθεί σήμερα Τρίτη (12.9.2023) στο Apple Event 2023, με τους απανταχού fans της Apple να περιμένουν πως και πως τα νέα προϊόντα – κινητό και Apple wtach – και τις καινοτομίες της εταιρείας – κολοσσού στο χώρο της τεχνολογίας.

Η Apple χαρακτηρίζει το Apple Event 2023 με τη λέξη «θαυματουργία» ενώ στην αφίσα κυριαρχούν το μπλε και το γκρι χρώμα, τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και στην παρουσίαση του iPhone 15 και του Apple Watch Series 9, των νέων προϊόντων – ναυαρχίδων στη γκάμα της εταιρείας.

Το Apple Event 2023 θα προβληθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της Apple στο YouTube στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) αλλά και μέσω του site της εταιρείας και της εφαρμογής Apple TV. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω.

Δείτε το Apple Event 2023:

Τι αλλάζει στο iPhone 15

Το iPhone 15 έρχεται στις ζωές μας με σημαντικές αλλαγές. Η μεγαλύτερη όλων είναι πως πλέον θα έχουν θύρα USB-C, επειδή η Apple πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει τις ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε υιοθετήσει πέρσι σχετικό ψήφισμα που προέβλεπε όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές να έχουν ένα είδος θύρας φόρτισης.

Βέβαια, η Apple και όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές έχουν προθεσμία να εναρμονιστούν με τη ρύθμιση της ΕΕ, ωστόσο φαίνεται πως η εταιρεία από τη Silicon Valley θα ξεκινήσει να την εφαρμόζει με το iPhone 15.

Έχει γίνει ήδη γνωστή η φήμη πως το νέο iPhone θα φορτίζει ασύρματα στα 35W ενώ παράλληλα λέγεται πως θα είναι ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που θα υιοθετήσουν το πρότυπο φόρτισης Qi2, δηλαδή τον συνδυασμό ασύρματης φόρτισης με μαγνήτης.

Όσον αφορά τις αλλαγές, έχει κυκλοφορήσει και η φήμη ότι το ανώτερο iPhone της νέας σειράς δεν θα λέγεται Pro Max αλλά iPhone 15 Ultra, όπως δηλαδή οι ανώτερες εκδόσεις των Samsung Galaxy τα τελευταία χρόνια. Το φημολογούμενο iPhone 15 Ultra θα έχει επεξεργαστή Α17, οθόνη 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, περισκοπικό φακό, λεπτότερα πλαίσια κατασκευασμένα από τιτάνιο και το νέο κουμπί Action.

Τι είναι το νέο κουμπί Action; Η καινοτομία της Apple, η οποία έχει ήδη ενσωματωθεί στο Apple Watch Ultra και τώρα θα φτάσει και στο iPhone 15 Pro. Θα αντικαταστήσει το κουμπί Mute και θα προσφέρει μια σειρά λειτουργιών στον χρήστη.

Apple Watch Series 9 και AiPods

Φυσικά, το νέο iPhone 15 θα συνδυάζεται με τη νέα εκδοχή των smartwatches της εταιρείας, τα Apple Watch Series 9 αλλά και τα νέα AirPods.

Θεωρείται δεδομένο ότι η Apple θα παρουσιάσει σήμερα το Apple Watch Ultra 2, το οποίο θα έχει νέο επεξεργαστή και χρώματα μαζί με τα υπόλοιπα ρολόγια της σειράς Apple Watch Series 9. Η θήκη τους φημολογείται ότι θα προέρχεται από 3D εκτύπωση.

Όσον αφορά τα νέα AirPods, οι πιθανότητες να παρουσιαστούν σήμερα δεν είναι μεγάλες, καθώς το 2024 φαντάζει πιο πιθανό για την κυκλοφορία τους ώστε να εναρμονιστούν και αυτά με τη ρύθμιση της ΕΕ για τη θύρα USB-C. Όμως, είναι πιθανό η Apple να δώσει στην κυκλοφορία μια αυτόνομη θήκη φόρτισης των AirPods με USB-C.

Η ώρα είναι κατάλληλη και για τα νέα AirPods. Με αυτό ως δεδομένο, το 2024 φαίνεται πιο πιθανό ώστε τα εν λόγω ασύρματα ακουστικά να αποκτήσουν το τσιπ H2. Ωστόσο, η πώληση μιας αυτόνομης θήκης φόρτισης με USB-C μπορεί να είναι μέσα στα σχέδια της Apple.

Με πληροφορίες από techcrunch.com

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις