Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2020: Μαζί με τα καλά μας φοράμε και τα… wearables μας!

Χριστούγεννα 2020: Μαζί με τα καλά μας φοράμε και τα… wearables μας!

Μπορεί το 2020 να σου φάνηκε πως κράτησε έναν… αιώνα και όχι ένα χρόνο, αλλά να που φτάνουμε στο τέλος του! Ο Δεκέμβριος είναι εδώ και το μυαλό όλων πάει πλέον στις γιορτές. Τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι κάπως διαφορετικά, ακόμα κι έτσι όμως, τα βασικά συστατικά τους δεν λείπουν. Το στολισμένο δέντρο, το βουνό από γλυκά και φυσικά τα δώρα για όλους θα κάνουν και αυτό το χειμώνα γιορτινό!

Αν δεν έχεις ακόμα αποφασίσει τι δώρα θα χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, καιρός να βιαστείς! Προλαβαίνεις να προμηθευτείς δώρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή, αλλά δεν έμειναν και πολλές μέρες ακόμα! Για να μην σε αγχώνουμε μόνο, όμως, έχουμε και μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις, με την τεχνολογία να είναι αυτή που δίνει τη λύση της τελευταίας στιγμής.

Οι ιδέες για δώρα τεχνολογίας μοιάζουν «άπειρες», κάτι που περιπλέκει λίγο τη διαδικασία επιλογής. Υπάρχει όμως ένα tech δώρο που ταιριάζει σε όλους και πάει με όλα. Μιλάμε φυσικά για τα smartwatches, τα οποία είναι τόσο tech όσο και fashion πρόταση. Με ένα έξυπνο ρολόι στον καρπό η καθημερινότητα αλλάζει δραστικά. Με ένα wearable σαν κι αυτό έχεις σε μία συσκευή fitness tracking, ειδοποιήσεις και εφαρμογές σε μορφή ενός στιλάτου αξεσουάρ για τον καρπό. Είτε ψάχνεις δώρο για άντρα είτε δώρο για γυναίκα, το smartwatch είναι μία σίγουρη επιλογή. Για να μη μιλάμε γενικά όμως, ας δούμε και πιο συγκεκριμένα μερικά smartwatch που ξεχωρίζουν.

Δώρο για fitness freaks

Μία από τις κυριότερες χρήσεις του smartwatch είναι η καταγραφή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Τα περισσότερα smartwatch έρχονται με προγράμματα παρακολούθησης κάποιων ασκήσεων, αλλά αν ψάχνεις δώρο για κάποιον που ασχολείται πιο σοβαρά με την άθληση, τότε θέλεις και ένα smartwatch με μεγαλύτερο focus στα fitness χαρακτηριστικά. Σε αυτή την κατηγορία ειδικεύεται η Garmin, τα έξυπνα ρολόγια της οποίας έχουν εξελιγμένα features όπως ο αισθητήρας οξυγόνου και η καταγραφή της αναπνοής.

Τα smartwatch της σειράς Garmin Venu μπορούν επίσης να γίνουν ένας σύμμαχος καθημερινής υγείας μέσα από λειτουργίες όπως η παρακολούθηση του στρες. Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζουν τα Garmin Venu SQ και Garmin Venu όμως είναι στις επιλογές άθλησης. Το Venu SQ διαθέτει δεκάδες προεγκατεστημένα προγράμματα που δεν βρίσκεις στα περισσότερα ρολόγια, όπως πιλάτες ή γιόγκα, ενώ μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου πρόγραμμα. Το Garmin Venu πάει την εξάσκηση ένα βήμα παραπέρα δείχνοντάς σου στην οθόνη πως πρέπει να εκτελείται σωστά μία άσκηση. Πώς θα επιλέξεις μεταξύ των δύο; Εύκολο. Αν πιστεύεις ότι το τετραγωνισμένο design είναι πιο ωραίο πηγαίνεις στο Venu SQ, ενώ αν το στρογγυλό ρολόι είναι πιο ταιριαστό τότε διαλέγεις το Garmin Venu.

Στιλάτα smartwatch Huawei

Στην περίπτωση που το κλασσικό σχήμα ενός ρολογιού είναι αυτό στο οποίο δίνεις μεγαλύτερη προτεραιότητα στην επιλογή smartwatch, η Huawei έχει μερικές ακόμα επιλογές που πρέπει να τσεκάρεις πριν αποφασίσεις. Το Huawei Watch GT 2e διαθέτει το design που ψάχνεις και είναι μάλιστα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι. Η κορυφαία αυτονομία του σημαίνει πως μπορεί να φορεθεί για μέχρι και 2 εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί φόρτιση, ενώ δε λείπουν και από αυτό προηγμένα χαρακτηριστικά άθλησης και καταγραφής δραστηριοτήτων.

Το Huawei Watch GT 2 σε Pebble Brown χρωματικό συνδυασμό θυμίζει ακόμα πιο έντονα αναλογικό ρολόι, χάρη στη καφέ λουράκι και τα πλήκτρα στο πλάι. Μη νομίζεις όμως ότι εδώ έχεις περισσότερο στιλ από ουσία. Το Huawei Watch GT 2 διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη γκάμα από fitness features ενώ μπορεί να ακολουθήσει και στην κολύμβηση όποιον το φορά. Για ένα πιο “stealth” look το Huawei Watch GT 2 κυκλοφορεί και σε πλήρως μαύρο χρωματισμό. Αν θέλεις το δώρο σου να μην μοιάζει μόνο σε ένα αναλογικό ρολόι, αλλά να έχει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιμένεις σε πολυτελή ρολόγια, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις το Huawei GT 2 Pro. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο ενώ η οθόνη του καλύπτεται από κρύσταλλο από ζαφείρι.

Χριστουγεννιάτικα δώρα από το Public.gr

Ψάχνοντας για τις καλύτερες επιλογές smartwatch καταλήξαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Public και ο βασικός λόγος είναι η αφθονία επιλογών. Είτε μιλάμε για tech δώρα, όπως ένα έξυπνο ρολόι, είτε για σχεδόν οτιδήποτε άλλο, το Public.gr είναι νούμερο ένα προορισμός για φέτος χάρη στο Marketplace. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 καταστημάτων στην πλατφόρμα μπορούμε να εντοπίσουμε δώρα για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση. Για τα αμιγώς τεχνολογικά δώρα βέβαια, ξέρεις εδώ και χρόνια πως το Public έχει ό,τι ψάχνεις.

Το Public.gr σε περιμένει 24 ώρες το 24ωρο για τις παραγγελίες σου, αλλά η παραλαβή των δώρων που θα επιλέξεις μπορεί να γίνει και από το κατάστημα της επιλογής σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ως τρόπο παράδοσης το click away κατά την παραγγελία σου και να παραλάβεις σε συγκεκριμένη ώρα. Υπάρχει όμως και μία κατηγορία προϊόντων τα οποία μπορείς να προμηθευτείς απευθείας από το κοντινότερο κατάστημα Public. Τα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων Public είναι ανοιχτά και σε περιμένουν χωρίς ραντεβού, για να ψωνίσεις τα αγαπημένα σου βιβλίο-δώρα ανά πάσα στιγμή.

Κι αν η τεράστια ποικιλία πάλι δεν δε σε βοηθά στην επιλογή του δώρου, μην αγχώνεσαι, στο Public.gr βρήκαμε ακόμα μία πρόταση που δίνει λύση στους προβληματισμούς σου. Μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Public μπορείς να δωρίσεις την e-gift card στα πρόσωπα της επιλογής σου. Η ψηφιακή δωροκάρτα φορτώνεται με το ποσό επιλέγεις και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι ψωνίζουν αυτό που οι ίδιοι θέλουν. Με τόση ευελιξία που μας δίνει το Public.gr, λογικό δεν είναι να το θεωρούμε ως τον απόλυτο προορισμό για την επιλογή Χριστουγεννιάτικού δώρου φέτος;

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις