Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές: Αχαρακτήριστος Τραμπ – «Νοθεία! Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο»

Ντόναλντ Τραμπ

Χωρίς καμία ντροπή και κυρίως χωρίς κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι στις φετινές αμερικανικές εκλογές έχει γίνει νοθεία, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο, ανακήρυξε τη… νίκη του γιατί «κερδίσαμε», μίλησε για νοθεία και προανήγγειλε ότι θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο

«Κερδίζουμε παντού» διακήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν είχε καν την ευθιξία αυτή την άκρως εκλογική ομιλία να ΜΗΝ την κάνει στον Λευκό Οίκο. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει σε όλο τον κόσμο τη… βεβαιότητά του πως όλα του ανήκουν. Τι είπε λοιπόν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ; Ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι απάτη. Πως έγινε νοθεία, παρόλο «βροντοφώναξε» πως κερδίζει παντού (ακόμη και σε πολιτείες που το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί).

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα, επιτίθεται στον Μπάιντεν και το Twitter… τον βγάζει ψεύτη!

Χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι συντελείται «μια απάτη κατά της αμερικανικής κοινής γνώμης. Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας. Ειλικρινά, κερδίσαμε τις εκλογές» είπε παρόλο που εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

Και μετά έριξε τη «βόμβα»: «Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί θέλουμε να σταματήσει η καταμέτρηση». Ήταν δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα «έβαζε» φωτιά στις εκλογές. Και δεν διέψευσε κανέναν!

Click4more Εκλογές ΗΠΑ – Τζο Μπάιντεν: «Συνεχίστε να πιστεύετε! Θα νικήσουμε»

Οι κάλπες έχουν κλείσει και η ψηφοφορία έχει σταματήσει σε όλη τη χώρα, όμως οι εκλογικοί νόμοι σε αμερικανικές πολιτείες απαιτούν την καταμέτρηση όλων των ψήφων και είναι συνηθισμένο πολλές πολιτείες να χρειάζονται ημέρες για να τελειώσουν την καταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων. Περισσότερες ψήφοι εξακολουθούν να απομένουν για καταμέτρηση φέτος σε σχέση με το παρελθόν επειδή πολλοί πολίτες έχουν ψηφίσει νωρίτερα με επιστολική ψήφο και αυτοπροσώπως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Κι όσες πολιτείες λέει ο Τραμπ πως έχει κερδίσει, όπως το Γουισκόνσιν και τη Μινεσότα, είπε πως δεν τις χρειάζεται γιατί είχε ήδη κερδίσει αφού επικράτησε στη Φλόριντα, στο Τέξας και τη Τζόρτζια. Και (όπως κι ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν) είπε πως θα κερδίσει και την Πενσιλβάνια.

«Εκατομμύρια άνθρωποι μας ψήφισαν» είπε ο Τραμπ λίγο αφού εμφανίστηκε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς, στην ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου.

Με τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια (τις οποίες ο Τραμπ υποστήριξε ότι έχει κερδίσει και μάλιστα με διαφορά), να μην είναι σαφή, πληροφορίες από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί. Αλλά ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τα πιστεύει αυτά. 

Ο Τραμπ μίλησε για «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» που προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις