Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Tσίπρας στους FT: Κάλπες τον Οκτώβριο για να γίνει η σύγκριση

Εκλογές 2019 – Tσίπρας στους FT: Κάλπες τον Οκτώβριο για να γίνει η σύγκριση

Συνέντευξη στους Financial Times με αφορμή το Brexit δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι το αδιέξοδο του Brexit καταδεικνύει τα ελαττώματα της εθνικιστικής προσέγγισης και της σοβινιστικής ρητορικής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει και για τον χρόνο που θα γίνουν εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει στους Financial Times ότι η Ελλάδα έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον η παραμονή στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. Καλεί μάλιστα τους αναγνώστες των FT να φανταστούν τι δυσκολίες θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε διαφορετική περίπτωση, όταν η μεγάλη δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες με το Brexit.

Ο πρωθυπουργός επιμένει για εκλογές τον Οκτώβριο καθώς όπως λέει είναι κρίσιμο η κάλπη να στηθεί σε μια στιγμή που οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση του 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι, με την τωρινή κατάσταση.

«Μην ξεχνάτε ότι όταν ανέλαβα την εξουσία τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια. Υπήρχαν μέρες που αγχωνόμασταν πολύ, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», λέει χαρακτηριστικά.

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις