Χωρίς κατηγορία

Για όλους και για όλα μίλησε ο ΥΕΘΑ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία αλλά με όρους»

Ολοκληρώθηκε η διήμερη φθινοπωρινή Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ειδικά για το θέμα της Συρίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση με στρατιωτικά μέσα. Εξέφρασε δε τη σοβαρή ανησυχία του για τις επιπτώσεις της μονομερούς τουρκικής εισβολής στη Συρία στη σταθερότητα της περιοχής, την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι οι μαζικές μεταναστευτικές ροές αποτελούν πρόκληση ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Συμμαχίας, ζητώντας ενίσχυση της Συμμαχικής ναυτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τον επιμερισμό των αμυντικών δαπανών της Συμμαχίας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, παρά τους υφιστάμενους οικονομικούς περιορισμούς, συνεχίζει να επενδύει άνω του 2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στην Άμυνα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί αξιόπιστο και συνεπή Σύμμαχο.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και δείτε φωτογραφίες στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η δημόσια θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τη Βενεζουέλα εξυπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον
Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέκρινε δε, τη σύλληψη του Μαδούρο με την επέμβαση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν επί θητείας Ομπάμα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 10
48 ώρες στο Λονδίνο
“To Be or Not To Be”. Το γνωστό δίλημμα του Σαίξπηρ πάντα γυρίζει μέσα στο μυαλό μας όταν προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου...
Aerial view of finance district in London
Πιερρακάκης για Προϋπολογισμό 2026: Συνεκτικό δίχτυ προστασίας για την οικογένεια, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2026 συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης της πλειονότητας των εργαζομένων
Κυριάκος Πιερρακάκης