Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα ειδικεύονται στις συνταγές με ψάρια και θαλασσινά.
Στο Άγιον Όρος οι μοναχοί δεν τρώνε κρέας. Έτσι, τις ημέρες που δεν είναι νηστεία, τις εορτές και τις πανηγύρεις τα ψάρια έχουν την τιμητική τους στο Περιβόλι της Παναγίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορεί να ακολουθούν πιστά την παράδοση, αυτό όμως δεν περιορίζει τους Αγιορείτες να δημιουργούν γευστικά και εμπνευσμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Δοκιμάστε τη συνταγή για αγιορείτικο βακαλάο παστό με δαμάσκηνα κι ενθουσιάστε τους συνδαιτυμόνες σας!