Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η αποκάλυψη του Πάπα Φραγκίσκου για την ιστορική επίσκεψη του στο Ιράκ

Η αποκάλυψη του Πάπα Φραγκίσκου για την ιστορική επίσκεψη του στο Ιράκ
Φωτογραφία Reuters

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκμυστηρεύτηκε σήμερα ότι ένιωσε πολύ πιο κουρασμένος, κατά τη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής του στο Ιράκ σε σύγκριση με προηγούμενα ταξίδια του στο εξωτερικό, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στη Ρώμη.

«Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, κουράστηκα πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλα», είπε, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι είναι 84 ετών έχει «συνέπειες».

«Δεν γνωρίζω εάν τα ταξίδια θα μειωθούν», σχολίασε ο Αργεντίνος ποντίφικας, που φάνηκε πως δυσκολεύτηκε περισσότερο στο περπάτημα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του σε ολόκληρο το Ιράκ, όπου μετέβη την Παρασκευή. Στο πλαίσιο του ταξιδιού αυτού χρειάστηκε να ξυπνάει πολύ νωρίς και να ταξιδεύει αεροπορικώς μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Click4more: Στην Μοσούλη ο Πάπας – «Δεν μας επιτρέπεται να σκοτώνουμε τους αδελφούς μας» (pics)

Τους δύο τελευταίους μήνες, ο Φραγκίσκος υπέφερε από μια υποτροπιάζουσα ισχιαλγία, που τον υποχρέωσε να ακυρώσει διάφορες υποχρεώσεις στη Ρώμη, όμως δεν ανέβαλε την ιστορική επίσκεψή του στο Ιράκ, έπειτα από μια παύση 14 μηνών στα ταξίδια του στο εξωτερικό, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο πάπας, ο οποίος έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, όπως και όλοι όσοι τον συνόδευσαν στο αεροπλάνο, έφθασε στο Ιράκ, εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας εκεί.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ενδεχόμενο κίνδυνο, που θα μπορούσαν να διατρέξουν οι Ιρακινοί που πήγαν να τον συναντήσουν σε ναούς της χώρας, όπως επίσης σε ένα στάδιο στο Ερμπίλ, ο Φραγκίσκος απάντησε ότι σκέφτηκε πολύ και προσευχήθηκε, κατόπιν πήρε την απόφασή του με πλήρη «επίγνωση των κινδύνων».

«Σκέφτηκα τόσο προσευχήθηκα τόσο για αυτό. Και στο τέλος, έλαβα την απόφαση, ελεύθερα, με ένα εσωτερικό κάλεσμα», τόνισε.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον σιίτη αγιατολάχ Αλί Σιστανί, υπογράμμισε ότι αυτό το τετ α τετ του έκανε «καλό στην ψυχή».

Κάνοντας λόγο για μια συνάντηση «με έναν άνδρα ταπεινό και σοφό», ο ποντίφικας επισήμανε: «μου έκανε καλό στην ψυχή αυτή η συνάντηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις