Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Καμπανάκι” ΔΝΤ στην Ισπανία: Μειώστε το χρέος για να αντέξετε

“Καμπανάκι” ΔΝΤ στην Ισπανία: Μειώστε το χρέος για να αντέξετε
ΦΩΤΟ ΕΡΑ

Να συγκρατήσει το χρέος και το έλλειμμά της και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ώστε να αντέξει μελλοντικά σοκ, διαμήνυσε το ΔΝΤ στην Ισπανία.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά και συγκεκριμένα στο 2,7% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2018 στην Ισπανία, συμβαδίζοντας έτσι με τις εκτιμήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που είχε προβλέψει ανάπτυξη 21,8% από τον Απρίλιο.

«Σε αυτή τη συγκυρία, είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας για να αντέξει τα σοκ», ανέφερε το ΔΝΤ στην συμπερασματική του δήλωση στην έκθεση του 2018 για την Ισπανία.

«Δύο τομείς πολιτικής είναι σημαντικοί για αυτόν τον στόχο: η επανεκκίνηση της διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και η διατήρηση της ουσίας των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας» που εισήγαγε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση”, σύμφωνα με το ΔΝΤ καθώς “τα επίπεδα χρέους έχουν μειωθεί μόνο οριακά ενώ η οικονομία έχει αναπτυχθεί με ισχυρό ρυθμό, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2019 «κρίσιμης σημασίας και κατάλληλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις