Χωρίς κατηγορία

Κορονοϊός στο Ιράν: Αναλαμβάνει δράση ο στρατός, θα παρακολουθούνται άπαντες!

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στο Ιράν έχουν προσβληθεί 11.364 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 514. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Οι δρόμοι και τα καταστήματα στο Ιράν θα ερημώσουν και οι πολίτες θα «επιτηρούνται» ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρανικές αρχές, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, οι νεκροί από τον οποίο ξεπερνούν πλέον τους 500 στη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν «θα αρχίσουν να αδειάζουν τα καταστήματα, τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, με βάση την απόφαση που θα εφαρμοστεί εντός των επόμενων 24 ωρών», ανακοίνωσε από την κρατική τηλεόραση ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Τις επόμενες δέκα ημέρες, όλοι οι Ιρανοί «θα παρακολουθούνται, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε από το τηλέφωνο και, αν χρειαστεί, δια ζώσης» είπε ο στρατηγός. «Και θα εντοπιστούν οι άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα», πρόσθεσε.

Αφότου ανακοινώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι, τον Φεβρουάριο, οι αρχές του Ιράν έκλεισαν τα σχολεία, ανέβαλαν διάφορες εκδηλώσεις και συνέστησαν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν με την ευκαιρία των διακοπών του περσικού Νέου Έτους, που φέτος πέφτουν στο διάστημα 19 Μαρτίου-3 Απριλίου. Παρά τα μέτρα όμως, ο επίσημος απολογισμός των θανάτων και των κρουσμάτων αυξάνεται.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανέθεσε την Πέμπτη στις ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στο Ιράν έχουν προσβληθεί 11.364 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 514. Είναι δηλαδή η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μια επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης γιατί «υπονομεύουν τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε την επιδημία του Covid-19 στο Ιράν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
48 ώρες στο Λονδίνο
“To Be or Not To Be”. Το γνωστό δίλημμα του Σαίξπηρ πάντα γυρίζει μέσα στο μυαλό μας όταν προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου...
Aerial view of finance district in London
Πιερρακάκης για Προϋπολογισμό 2026: Συνεκτικό δίχτυ προστασίας για την οικογένεια, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2026 συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης της πλειονότητας των εργαζομένων
Κυριάκος Πιερρακάκης