Χωρίς κατηγορία

Κρίσιμα 24ωρα: Διπλωματικές επαφές και συνεδρίαση αρχηγών στο ΥΠΕΘΑ – Πού αποσκοπεί η νέα έξοδος του Oruc Reis

Ιδιαιτέρως κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, μέχρι τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 του μηνός, για την τελική έκβαση της νέας σοβαρής τουρκικής πρόκλησης στην ανατολική Μεσόγειο που συνιστά η νέα έξοδος του Oruc Reis για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου και η δέσμευση με παράνομη NAVTEX θαλάσσιας περιοχής η οποία εκτείνεται μόλις 6,5 μίλια από τις ελληνικές ακτές και αποσκοπεί στην πλήρη αμφισβήτηση των δικαιωμάτων του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων του ενώ σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργού με τον αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των Επιτελείων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Το Oruc Reis, από χθες το απόγευμα, βρίσκεται εντός της θαλάσσιας περιοχής που παράνομα δέσμευσε η τουρκική NAVTEX νότια και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και της Ρόδου. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό κινείται εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε απόσταση 20-25 μιλίων νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άνδρες της ασφάλειας του Ζελένσκι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν στο γραφείο του το 2024 – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της SBU
«Το σχέδιο ήταν να εξοντωθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ. Εξετάστηκαν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός FPV drone και ενός ελεύθερου σκοπευτή», αποκάλυψε ο Βασίλ Μαλιούκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι