Χωρίς κατηγορία

Λιβύη: Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία για αποχώρηση των μισθοφόρων από τη χώρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει θερμά τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν στις 21 Αυγούστου 2020 από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας Fayez Al-Serraj και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Aguila Saleh, ως «εποικοδομητικό πρώτο βήμα προς τα εμπρός, το οποίο δείχνει την αποφασιστικότητα των ηγετών της Λιβύης να ξεπεράσουν το τρέχον αδιέξοδο και δημιουργεί μια νέα ελπίδα για ένα κοινό έδαφος για μια ειρηνική πολιτική λύση για τη μακροχρόνια κρίση της Λιβύης και τον τερματισμό κάθε ξένης παρέμβασης σε ολόκληρη τη χώρα».

Αυτό αναφέρει σήμερα σε γραπτή του δήλωση εξ ονόματος των κρατών μελών της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τη συμφωνία σχετικά με τις αρχές για άμεση παύση όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη Λιβύη, που απαιτούν την αποχώρηση όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων που είναι παρόντες στη Λιβύη και επαναλαμβάνουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου υπό την ηγεσία του ΟΗΕ», σημειώνει.

Δείτε τη συνέχεια στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Το Twitter «δίκασε» τον Εμανουέλ Μακρόν για το χαστούκι από την Μπριζίτ: Βίντεο ΑΙ έδωσε «συνέχεια» στον καβγά τους
Για τους χρήστες των social media o «φταίχτης» του επεισοδίου είναι τα 25 χρόνια διαφοράς ηλικίας του ζευγαριού - Η ευχαρίστηση του Πούτιν για το δημόσιο χαστούκι και οι φωτογραφίες του Μακρόν με «μελανιασμένο μάτι»
Εμανουέλ Μακρόν