Χωρίς κατηγορία

Μοναστηριακή ρεβυθάδα για… τελικό Masterchef – Το μυστικό κρύβεται στο «τσάι»

Τα Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου, είναι ένα φαγητό γιορτινό στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν και τις Κυριακές µε ελιές και παστό ψάρι (σαρδέλες, λακέρδα κ.λπ.). «Το βασικό μυστικό», λέει ο πατέρας Νικήτας, «είναι τα ρεβίθια να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Έτσι θα χυλώσουν πιο καλά».

Αλλο σηµαντικό µυστικό  για τα ρεβύθια το «τσάι» δενδρολίβανου που φτιάχνει για να το χρησιμοποιήσει ως υγρό για το µαγείρεµα, κόλπο που έµαθε από παλιούς γέροντες. Το αποτέλεσμα; Η σούπα αποκτά ένα δεντρολιβανάτο φόντο, διακριτό αλλά όχι έντονο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 500 γρ. ρεβίθια µε τη φλούδα τους

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
48 ώρες στο Λονδίνο
“To Be or Not To Be”. Το γνωστό δίλημμα του Σαίξπηρ πάντα γυρίζει μέσα στο μυαλό μας όταν προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου...
Aerial view of finance district in London
Πιερρακάκης για Προϋπολογισμό 2026: Συνεκτικό δίχτυ προστασίας για την οικογένεια, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2026 συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης της πλειονότητας των εργαζομένων
Κυριάκος Πιερρακάκης