Χωρίς κατηγορία

Όχι και ό,τι καλύτερο: Γονείς ονομάζουν τα παιδιά τους “κορόνα” και… “lockdown”

Αρχικά υπήρξε ένας Κορόνα Κούμαρ, μετά μία… Covid Μαρί: όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο οι γονείς στην Ασία επιλέγουν να δώσουν στα νεογέννητα μωρά τους ονόματα που έχουν κάποια αναφορά στην επιδημία του κορονοϊού.

Όταν η Κολίν Ταμπέσα γέννησε στις 13 Απριλίου ένα κοριτσάκι στη Μπακολόντ των Φιλιππίνων αποφάσισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της που κατάφερε να γεννήσει σε τόσο αντίξοοες συνθήκες.

“Αυτός ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πολλά δεινά σε όλο τον πλανήτη”, επεσήμανε η 23χρονη μητέρα, η οποία θέλησε η κόρη της να έχει “ένα όνομα που θα μας θυμίζει ότι γλιτώσαμε από την covid”. Και την ονόμασε Covid Μαρί.

click4more: Όλο και μεγαλύτερη σύνδεση της νόσου που πλήττει τα παιδιά με τον κορονοϊό! Κρούσματα και στις ΗΠΑ

Μάλλον ένα από τα δεινά που προκάλεσε ο κορονοϊός λοιπόν είναι… τα ονόματα που πήραν τα κακόμοιρα τα παιδάκια.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα δύο μητέρες στη νοτιοανατολική Ινδία δέχθηκαν την πρόταση ενός γιατρού και πλέον το ένα κοριτσάκι ονομάζεται Κορόνα Κούμαρ και το άλλο Κορόνα Κουμάρι.

“Τους είπα ότι με αυτό τον τρόπο θα ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σχετικά με την ασθένεια και θα εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις γύρω της”, εξήγησε ο γιατρός Σ. Φ. Μπάσα. “Προς μεγάλη μου έκπληξη, δέχθηκαν”, διηγήθηκε.

Ονόμασαν το γιο τους “Lockdown”!

Παρόμοια ιδέα είχε και ένα ζευγάρι εργατών μεταναστών στη βορειοανατολική Ινδία, που βρέθηκε εγκλωβισμένο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο κρατίδιο Ραζαστάν. Επέλεξε να ονομάσει τον γιο του “Lockdown”.

“Τον ονομάσαμε Lockdown για να μας θυμίζει όλα τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, διηγήθηκε ο πατέρας.

Ο Τζον Τούπας, πατέρας της Covid Μαρί, δήλωσε ότι δέχθηκε επικρίσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την ιδιαίτερη επιλογή του ονόματος, αν και ο ίδιος δεν το μετανιώνει.“Ενδέχεται να πέσει θύμα εκφοβισμού, όμως θέλω απλώς να διδάξω στην κόρη μου να είναι καλός άνθρωπος”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει για ανταλλαγές εδαφών με τη Ρωσία»
Τα 5 σημεία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Από ποιους αποτελείται η αμερικανική και ρωσική αποστολή - Οι εργασίες της διμερούς συνόδου υπολογίζεται πως θα διαρκέσουν 7 ώρες
Ντόναλντ Τραμπ
6
H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον Χάντερ Μπάιντεν γιατί εκείνος υπονόησε ότι τη σύστησε στον Τραμπ ο Τζέφρι Έπσταϊν
Ο δικηγόρος της Πρώτης Κυρίας απαίτησε από τον Χάντερ Μπάιντεν να «ανακαλέσει αμέσως τις ψευδείς, δυσφημιστικές, υποτιμητικές και προκλητικές δηλώσεις»
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
4