Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Σε ποιες περιοχές οι κάτοικοι να μην μπουν στα σπίτια – Εικόνες χάους

Σεισμός στην Κρήτη: Σε ποιες περιοχές οι κάτοικοι να μην μπουν στα σπίτια – Εικόνες χάους

Τουλάχιστον 1.000 κτήρια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κρήτη, ύστερα από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε το πρωί της Δευτέρας το νησί.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον έντεκα ακόμα τραυματίστηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Αρκαλοχώρι. Τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, παλιά πετρόχτιστα σπίτια κατέρρευσαν, ενώ ακόμα και νεότερα κτίσματα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η κατάσταση είναι παρόμοια σε όλα τα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Σημειώνεται πως οι αρχές απεγκλώβισαν έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του στην κοινότητα Ρουσσοχωρίων.

Όπως αναφέρει, το flashnews, συνολικά οι περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό είναι οι περιοχές Αρκαλοχώρι, Θράψανο, Ζωφόρι, Ρουσσοχώρια όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι όπου υπήρξαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

«Μην μπείτε στα σπίτια σας»

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές.

Ζήτησε από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, καθώς υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί. «Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ» σημείωσε.

Πηγή: flashnews.gr, Πρώτο Πρόγραμμα

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις