Χωρίς κατηγορία

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται μπαίνει σε μία νέα φάση αντιμετώπισης των σεναρίων που αφορούν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Από εκεί που τα στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήριζε αδιανόητο το γεγονός ο πρώην πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην δημιουργία δικού του πολιτικού φορέα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στελέχη που ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ομάδα Πολάκη εμφανίζονται να θέλουν να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις τους. 

Η αρχή έγινε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Γιώργος Παναγιώτοπουλος έθεσαν θέμα για τον πρώην πρωθυπουργό μιλώντας για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο», και παράλληλα είπαν ότι όσοι βουλευτές θέλουν να προσχωρήσουν στο νέο εγχείρημα (σ.σ. το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί) να το πουν από τώρα.

Μία μέρα αργότερα ο Χρήστος Γιαννούλης ξάφνιασε τους πάντες, καθώς στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας ανέφερε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Τσίπρα. Αισθάνομαι σαν να περνάω καθημερινά ΑΣΕΠ». Έκανε ακόμα λόγο για «βουλευτές-φαντάσματα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι για όλα αυτά φταίει ο Αλέξη Τσίπρας, «ο οποίος ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από το κόμμα, εμποδίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει δημοσκοπικά».

Την ίδια μέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος για τα οικονομικά των κομματικών μέσων Γιάννης Μπουλέκος ανέφερε ότι αν ο Τσίπρας έχει διαφορετικό πολιτικό σχέδιο να μας το πει. Αυτός άλλωστε ήταν και ο τίτλος στο σάιτ  avgi.gr το οποίο όπως  είναι λογικό λογοδοτεί στο κόμμα. 

Το Σάββατο ήρθε και η απάντηση του Παύλου Πολάκη. Σε συνέντευξη του σχετικά με την επιστροφή Τσίπρα ανέφερε… «Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε μιλώντας για επιστροφή. Αν θεωρείτε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος από τον Αλέξη επιστροφή, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν συμφωνώ. Η δημιουργία ενός νέου κόμματος πρώτα και κύρια σημαίνει αλλαγή πορείας και όχι επιστροφή».

«Αν ο Αλέξης πραγματικά ενδιαφέρεται για το σχηματισμό μιας πλειοψηφικής προοδευτικής συμμαχίας θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και καιρό. Κατά τη γνώμη μου συνεπώς, δεν θα έπρεπε να μιλάμε για επιστροφή αλλά για αποκάλυψη προθέσεων», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «η δημιουργία ενός νέου κόμματος, νομοτελειακά σημαίνει διαφωνία στις προγραμματικές μας θέσεις. Το πιο σημαντικό από όλα είναι, όμως, ότι αυτή η φημολογούμενη πιθανότητα, όσο μένει μετέωρη, δεν κάνει καλό σε κανένα και σίγουρα δεν κάνει καλό στο χώρο μας».

Πολλοί  υποστηρίζουν ότι πλέον υπάρχει ένα συντεταγμένο σχέδιο από την πλευρά Φάμελλου – Πολάκη προκειμένου να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποκαλύψει τις προθέσεις του, καθώς θεωρούν ότι η παρατεταμένη φημολογία φέρνει σύγχυση στους ψηφοφόρους του κόμματος. 

Στελέχη του κόμματος έλεγαν μάλιστα ότι κάποιοι αριστεροί ψηφοφόροι δεν τοποθετούνται πλέον στις δημοσκοπήσεις, καθώς περιμένουν το κόμμα Τσίπρα. «Αν δεν υπήρχαν αυτά τα σενάρια οι ψηφοφόροι αυτοί θα δήλωναν ότι είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου. 

Πέρα από την αντίδραση αυτών των στελεχών υπάρχει ωστόσο και η πλευρά της Λουκάς Κατσέλη, η οποία εμφανίζεται να λέει ότι το κόμμα Τσίπρα εξυπηρετεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως λένε κάποιοι η  αναφορά αυτή εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα να θέλει να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκ  εις  βάρος και του κόμματος του, αλλά και ολοκλήρου του προοδευτικού κόσμου. «Μάλλον έχει χαθεί το μέτρο», λένε χαρακτηριστικά  όσοι σχολιάζουν τις δηλώσεις αυτές…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα