Πολιτικά

Σχοινάς για μεταναστευτικό: Έρχονται 10.000 ένοπλοι συνοριοφύλακες που θα φορούν ευρωπαϊκή στολή

Κεντρική προτεραιότητα στο θέμα της ασφάλειας αποτελεί η εφαρμογή της απόφασης για δημιουργία μόνιμου σώματος ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία θα διαθέτει 10.000 άτομα ως μόνιμο προσωπικό που θα φέρει οπλισμό, θα φορά ευρωπαϊκή στολή και θα διαθέτει δικό του εξοπλισμό.

“Θα είναι ένα άνευ προηγουμένου βήμα στην προσπάθεια ομοσπονδιοποίησης της διαχείρισης των συνόρων μας”, επισήμανε, για να τονίσει παράλληλα ότι η απόφαση έχει ληφθεί, αλλά τώρα χρειάζονται τα χρήματα.

Το οξύμωρο, όπως είπε, είναι ότι κάποιες χώρες που ζητούν πιο έντονα την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων ανήκουν στο στρατόπεδο των πιο φειδωλών σε ό,τι αφορά την συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν στην συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. το 1% του ΑΕΠ επαρκεί, ο κ. Σχοινάς απάντησε ευθέως αρνητικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται να αποφασιστεί κάτι που “θα συντηρεί το επίπεδο των κοινών μας φιλοδοξιών, προσαρμόζοντας παραδοσιακούς τομείς όπως η γεωργία στις κοινωνίες που ζούμε, αλλά θα καταβάλλει ξεκάθαρα μια επιπλέον προσπάθεια να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις: έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία και ασφάλεια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτικά: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
41
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 42