Χωρίς κατηγορία

Συρία: Η αντιπαράθεση Ρωσίας – Τουρκίας μεταφέρθηκε στη Λιβύη

Οι εδικοί του ΟΗΕ εκτιμούν τον συνολικό αριθμό των μαχητών που έφτασαν από τη Συρία στη Λιβύη -ως μισθοφόροι είτε της Τουρκίας, είτε του Χάφταρ- σε περίπου 5.000.

Μπορεί οι μάχες μεταξύ των Σύρων ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων να έχουν μειωθεί σε ένταση στη Συρία, χάρη κυρίως στη ρωσοτουρκική εκεχειρία, όμως η σύγκρουση μεταφέρθηκε στη Λιβύη, όπου μισθοφόροι και από τις δύο πλευρές συγκρούονται σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας.

Η Τουρκία στηρίζει τόσο τους Σύρους αντάρτες όσο και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, την οποία αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία στηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μια επιχείρηση για την κατάληψη της Τρίπολης.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης