Πολιτική

Τέμπη: «Άδειασμα» Θόδωρου Ρουσόπουλου σε Κώστα Καραμανλή – «Εγώ δεν ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του 2009»

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος «άδειασε» τον Κώστα Καραμανλή που παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη και μιλώντας για το αν ο πρώην υπουργός πρέπει να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, τόνισε ότι εκείνος δεν ήταν υποψήφιος το 2009.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έδειξε μιλώντας στο OPEN, να θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές 2023, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη και υπενθύμισε ότι εκείνος δεν είχε βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2009, καθώς είχε κατηγορηθεί (αθωώθηκε τελικά) για το φερόμενο ως σκάνδαλο του Βατοπεδίου το 2008.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Τότε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή», συμπλήρωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

 

Γιατί δεν πήγε στην κηδεία του μηχανοδηγού

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξήγησε και το γιατί προτίμησε να μην πάει στην κηδεία του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που «έσβησε» στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι με τον πατέρα του ήταν συμμαθητές και φίλοι.

«Θέλοντας να είμαι απολύτως ειλικρινής χθες (7.3.2023) δεν τόλμησα να πάω στην κηδεία του παιδιού ενός συμμαθητή μου στην Καισαριανή. Ένα παιδί που σκοτώθηκε στα 29 του χρόνια. Διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη την ώρα το πολιτικό σύστημα και δη τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στα μάτια των πολιτών είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι. Υπάρχει ευθύνη σίγουρα.

Δεν θα ένοιωθε ο καθένας ότι προκαλεί ένας πολιτικός που βρίσκεται εκεί; Ο πολιτικός καλώς ή κακώς σήμερα αντιπροσωπεύει στα μάτια πολλών πολιτών το απόλυτο κακό και ειδικά εάν εκπροσωπεί κόμματα που έχουν κυβερνήσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: «Το απόστημα του παρακράτους διαφθοράς θα σπάσει, το υπόσχομαι»
«Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους» αναφέρει
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Δημοσκόπηση Interview: 12,2% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, 29% αναποφάσιστοι και άλλο κόμμα, «πάνω» ο Τσίπρας, «πέφτει» η Καρυστιανού
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τα προηγούμενα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview, η ΝΔ καταγράφει μείωση των ποσοστών της κατά 2,3% και το ΠΑΣΟΚ αύξηση κατά 0,3%
Εκλογές 74
Τάσος Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, η δικογραφία περιλαμβάνει αβάσιμες εικασίες
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η τρίτη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα του βουλευτού Σερρών, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν τη διερεύνησή του για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
Τάσος Χατζηβασιλείου 28
Παύλος Μαρινάκης για εκλογές: «Ιερός ο σταυρός προτίμησης, λάθος κάθε σκέψη υποβάθμισής του»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια λίστας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις επόμενες κάλπες, επιμένοντας παράλληλα στην ενισχυμένη αναλογική
Παύλος Μαρινάκης