Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το γιουβέτσι… αλλιώς – Δύο υπέροχες συνταγές του μοναχού Επιφάνιου

Το γιουβέτσι… αλλιώς – Δύο υπέροχες συνταγές του μοναχού Επιφάνιου

Ο πατέρας Επιφάνιος αγαπούσε την μεσογειακή και αγιορείτικη κουζίνα και είχε κατορθώσει με το δικό του τρόπο να μετατρέψει πολλές συνταγές που ξέρουμε και αγαπάμε σε νηστίσιμες μοναστηριακές, χωρίς κρέας και πολλές φορές ακόμη και αλάδωτες, χωρίς ωστόσο να στερούνται την υπέροχη γεύση τους. Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε δύο πραγματικά εξαιρετικές συνταγές για γιουβέτσι… αλλιώς.

Ένα γιουβέτσι κάπως διαφορετικό, χωρίς κρέας, καθώς οι μοναχοί στο Άγιο όρος δεν τρώνε κρεατικά, αλλά με αγνά υλικά και πολύ αγάπη και μεράκι, από τα χέρια ενός περίφημου μάγειρα. Η μία συνταγή είναι για απλό γιουβέτσι με κριθαράκι / μανέστρα και η δεύτερη για ένα υπέροχο γιουβέτσι με χταπόδι, πραγματικά νοστιμότατο. Διαλέξτε αυτήν που σας αρέσει και ακολουθήστε τα βήματα, που εξηγεί ο πατέρας Επιφάνιος.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις