Κόσμος

Το Ιράν χτύπησε βρετανική βάση στην Κύπρο – Περιορισμένες οι ζημιές

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση των Βάσεων «συμβουλεύει τους κατοίκους του χωριού Ακρωτήρι να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο μέχρι νεότερης ειδοποίησης»

Την βρετανική αεροπορική Βάση Ακρωτήριου στην Κύπρο χτύπησε με drone το Ιράν προκαλώντας περιορισμένες ζημιές. 

Την είδηση για το χτύπημα drone από το Ιράν επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Όπως ανέφερε, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαρκής συντονισμός με τη βρετανική κυβέρνηση και τη διοίκηση των βρετανικών βάσεων.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στην σελίδα του στο Χ  βάσει της ενημέρωσης που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση από διάφορα επίπεδα, πρόκειται για ένα συμβάν που αφορούσε drone, το οποίο προκάλεσε μόνο περιορισμένες ζημιές.

«Οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν άμεσα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και παρακολουθούν την κατάσταση σε συνεχή συντονισμό με τη βρετανική κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση των βρετανικών βάσεων», ανέφερε.

Τέλος, διευκρίνισε πως θα δοθούν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

 

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση των Βάσεων «συμβουλεύει τους κατοίκους του χωριού Ακρωτήρι να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο μέχρι νεότερης ειδοποίησης».

Το επίπεδο προστασίας δυνάμεων στην περιοχή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και η βάση έχει ανταποκριθεί για την υπεράσπιση των ανθρώπων μας, σημειώνουν παράλληλα, συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση είναι σε εξέλιξη και θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω».

british bases

Την ίδια ώρα ο βρετανικός στρατός αντιδρά σε «φερόμενο πλήγμα drone» τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην αεροπορική βάση του στην Κύπρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, με φόντο τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιδρούν σε φερόμενο πλήγμα drone στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι, στην Κύπρο, που έγινε τα μεσάνυχτα» (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κόλαση» στη Μέση Ανατολή: Drone χτύπησαν στρατιωτική βάση στην Κύπρο – Βομβαρδισμοί στον Λίβανο – Ο πόλεμος εξαπλώνεται
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, πλήττοντας πάνω από 1.000 στόχους, ενώ επιθέσεις έγιναν και στον Λίβανο με επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ
Επιθέσεις στο Ισραήλ