Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες!

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Από το πρωί της Κυριακής ξεκινά η επιδείνωση του καιρού. Η κακοκαιρία μας έρχεται από τα δυτικά και θα κάνει… δύσκολο το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, αφού θα βρέχει. Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο καιρός θα χαλάσει από το πρωί της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στα ορεινά θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

1. Την Κυριακή (22-2-2015)
α. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και το βραδύ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου (από 700 μέτρα).
γ. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

2. Την Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1000 μέτρα). Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα ασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

3. Την Τρίτη (24-2-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι θα ασθενήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε