Κόσμος

Έξυπνη μάσκα για τον κορονοϊό μεταφράζει την ομιλία σε οκτώ γλώσσες

Εταιρεία ρομποτικής στην Ιαπωνία έχει αναπτύξει μια μάσκα προσώπου ικανή όχι μόνο να προστατεύει κατά του κορονοϊού και άλλως ασθενειών, αλλά μεταφράζει την ομιλία σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες.

Η έξυπνη μάσκα C-FACE της Donut Robotics είναι σαν τις τυπικές προστατευτικές μάσκες προσώπου, αλλά μπορεί να μεταφράσει την ομιλία ενός χρήστη από τα ιαπωνικά στα αγγλικά, γαλλικά, ινδονησιακά, ισπανικά, κινέζικα, κορεατικά, ταϊλανδέζικα και βιετναμέζικα.

Η μάσκα συνδέεται με μια εφαρμογή smartphone ή tablet μέσω Bluetooth, η οποία στη συνέχεια μεταφράζει την ομιλία σε μηνύματα κειμένου, υπαγορεύει ομιλία και πραγματοποιεί κλήσεις. Η μάσκα είναι πλαστική.

Πριν από την πανδημία, η Donut Robotics είχε μόλις συνάψει συμβόλαιο για την προμήθεια του αεροδρομίου Haneda του Τόκιο με οδηγούς και μεταφραστές ρομπότ. Όμως, καθώς το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών έγινε αβέβαιο σε ολόκληρο τον κόσμο, η εταιρεία ήθελε να αναπτύξει ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Οι μηχανικοί αποφάσισαν να πάρουν το λογισμικό μετάφρασης και να το προσαρμόσουν σε μια μάσκα, και μετά από δοκιμές, αυτή παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο για την αναζήτηση της χρηματοδότησης.

«Εργαστήκαμε σκληρά εδώ και χρόνια για να αναπτύξουμε ένα ρομπότ και χρησιμοποιήσαμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στον τρόπο με τον οποίο ο κορονοϊός έχει αναμορφώσει την κοινωνία», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Donut Robotics, Taisuke Ono.

Η μάσκα έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 260.000 δολάρια στον ιστότοπο crowdfunding Fundinno και αναμένεται να κυκλοφορήσει για το κοινό τον Σεπτέμβριο. Οι μάσκες πωλούνται περίπου 40 δολάρια ανά τεμάχιο. Οι πρώτες 5.000 θα πουληθούν στην Ιαπωνία, αλλά στο μέλλον θα μπορούσαν να πουληθούν στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Donut Robotics σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότησή της για να αναπτύξει περαιτέρω τις μάσκες, ενδεχομένως προσθέτοντας στοιχεία AR ή VR, για να βοηθήσει στη μετάφραση από εικόνες, όχι μόνο από ομιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έως τις 30 Νοεμβρίου η κατάθεση των εθνικών σχεδίων για το SAFE - Η Τουρκία χάνει την προθεσμία, λέει η Κομισιόν
«Η Νότια Κορέα και η Τουρκία έχουν καταθέσει επίσημα αίτημα για συμμετοχή στο SAFE, όμως η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει ακόμα το αίτημά τους» τονίζει ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο πάπας Λέων και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απήγγειλαν μαζί το «Πιστεύω» στη Νίκαια Βιθυνίας – Η κοινή έκκληση ενότητας
Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελούν κοινή λειτουργία στο Ιζνίκ, 1.700 χρόνια μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια στιγμή εξαιρετικού συμβολισμού για την ενότητα των Χριστιανών
Ο Πάπας Λέων και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
29
Ο ΥΠΕΞ της Κίνας στη Ρωσία καθώς κλιμακώνονται οι συζητήσεις για την Ουκρανία
Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία για στρατηγικές διαβουλεύσεις, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει το σχέδιο ειρήνης στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι