Κόσμος

Συναγερμός στην Ελβετία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στη Ζυρίχη – Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», 3 τραυματίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, την ώρα της επίθεσης ομάδα μαθητών περνούσε από τον σταθμό - Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία και πρόκειται για 31χρονο Ελβετό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία μετά από επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, με τρεις τραυματίες. 

Το κίνητρο της επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Ελβετία παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δείτε βίντεο με τον δράστη να τρέχει έξω από τον σταθμό και να φωνάζει:

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης (28.05.2026).

Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, την ώρα της επίθεσης ομάδα μαθητών περνούσε από τον σταθμό, ενώ η δασκάλα τους φέρεται να στάθηκε μπροστά από τα παιδιά για να τα προστατεύσει.

Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία και πρόκειται για έναν 31χρονο Ελβετό. 

«Λίγο μετά τις 8.30, ένας άνδρας τραυμάτισε τρία άτομα με μαχαίρι στον σταθμό του Βίντερτουρ. Ο ύποπτος ως δράστης, ένας Ελβετός 31 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία», ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου της Ζυρίχης διευκρινίζοντας ότι τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται.

Οι τρεις τραυματίες είναι ελβετικής εθνικότητας 28, 43 και 52 ετών και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ημέρα της Βαστίλης: Το ηχηρό παρών της Ελλάδας με τα «γαλανόλευκα» Rafale και το άγημα τιμών του ΓΕΕΘΑ
Oι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου στο Παρίσι, αφού η Ελλάδα είναι διαχρονικός στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Γαλλίας
Παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης
Πυρκαγιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες: Αναφορές για πολλούς νεκρούς μέσα σε ανανσέρ – Αγνοούνται έξι άνθρωποι
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί στο κτίριο OXY, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης - Άγνωστα τα αίτια - Τρεις τραυματίες
Πυρκαγιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες: Αναφορές για πολλούς νεκρούς μέσα σε ανανσέρ – Αγνοούνται έξι άνθρωποι
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
5