Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σαρωτικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιγαντώνεται η Αριστερή Πλατφόρμα – 45% ψήφισαν κατά της συμφωνίας Βαρουφάκη – Οριακά εξελέγη o γραμματέας

Σαρωτικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιγαντώνεται η Αριστερή Πλατφόρμα – 45% ψήφισαν κατά της συμφωνίας Βαρουφάκη – Οριακά εξελέγη o γραμματέας

-Επίδειξη δύναμης από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη
-Με 102 ψήφους εξελέγη ο Τάσος Κορωνάκης – 64 ψήφισαν υπέρ του Καλύβη και 32 λευκό
-Έξι μέλη εξέλεξε το “στρατόπεδο” Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία έναντι τεσσάρων της Αριστερής Πλατφόρμας
-Παρά το ότι ο Τσίπρας μίλησε για έκτακτη ανάγκη της χώρας, το 45% καταψήφισε τη συμφωνία του eurogroup
-Είναι τόσο δυνατή η Αριστερή Πλατφόρμα που γι’ αυτό δεν φέρνουν τη συμφωνία στη Βουλή

Μπορεί τα χαμόγελα να περίσσευαν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα πολιτικά συμπεράσματα που βγήκαν από τη διαδικασία, μάλλον θα προκαλέσουν προβληματισμό στο στρατόπεδο Τσίπρα.

Και αυτό γιατί, μπορεί να εκλέχτηκε ο προεδρικός Τάσος Κορωνάκης γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και να καταψηφίστηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συμφωνία Βαρουφάκη, όμως και οι δύο ψηφοφορίες έδειξαν τη δύναμη που διαθέτει πλέον το “μέτωπο” του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οριακή η εκλογή του “προεδρικού” γραμματέα

Είναι ενδεικτικό, ότι στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του γραμματέα, ο Τάσος Κορωνάκης έλαβε μεν 102 ψήφους, αλλά αν αθροίσει κανείς τις 64 ψήφους που πήρε ο αντίπαλός του, εκλεκτός της Αριστερής Πλατφόρμας, Τάσος Καλύβης και τα 32 λευκά ψηφοδέλτια, αποδεικνύεται ότι το “στρατόπεδο” Τσίπρα έχει μόλις λίγο παραπάνω από τη μισή δύναμη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Την ίδια ώρα, στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, η προεδρική πλειοψηφική πτέρυγα εξέλεξε έξι μέλη, η Αριστερή Πλατφόρμα τέσσερα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ένα.

Επίδειξη ισχύος από Αριστερή Πλατφόρμα

Νωρίτερα, το 45% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής καταψήφισε τη συμφωνία Βαρουφάκη με τους εταίρους και μάλιστα ενώ λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο στην ομιλία του για κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η κατάθεση της τροπολογίας μέσω της οποίας η Αριστερή Πλατφόρμα γνωστοποιούσε τις ενστάσεις της για τη συμφωνία και τη λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup, αλλά και ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε στη ψηφοφορία.

Είναι ενδεικτικό πως 68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν ”απών” ενώ 33 έλειπαν, με κάποιους να ερμηνεύουν τις απουσίες υπέρ της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το αποτέλεσμα των δύο ψηφοφοριών προκαλούν έναν ακόμη πονοκέφαλο στο “στρατόπεδο” Τσίπρα, που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο και βγάζουν σαφώς ενισχυμένη την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε