Κόσμος

Λονδίνο: Θέλουν εκδίκηση! Κάλεσμα τζιχαντιστών για νέες θηριωδίες στη Δύση

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται το χτύπημα στο τέμενος στο Finsbury Park στο Λονδίνο και απευθύνουν κάλεσμα στους φανατικούς να ξυπνήσουν και να πάρουν εκδίκηση.

Στα μηνύματα στο Twitter οι τζιχαντιστές καλούν τους φανατικούς να ξυπνήσουν, σημειώνοντας πως ο πόλεμος ξεκινά τώρα στις γειτονιές τους. Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Smith, τα μηνύματα στάλθηκαν σε γκρουπ του WhatsApp με 225 μέλη στον απόηχο του χτυπήματος εκδίκησης στο Λονδίνο, με ένα φορτηγό να πέφτει πάνω σε μουσουλμάνους προσκυνητές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

“Μουσουλμάνοι, όταν οι αδερφοί σας πήραν εκδίκηση πυροβολήθηκαν επί τόπου από τη βρετανική αστυνομία. Γιατί οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν έναν Kaafir (μη πιστός)”, ανέφερε το μήνυμα. “Μουσουλμάνοι πρέπει να ξυπνήσετε. Ο πόλεμος ξεκινά τώρα στις γειτονιές σας. Οι μεγαλύτεροι θα μπορούσαν να σκοτωθούν, οι αδερφές σας θα μπορούσαν να πέσουν θύματα επίθεσης”.

Τουλάχιστον ένας προσκυνητής σκοτώθηκε και άλλοι 8 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που ο πρόεδρος του τεμένους Mohammed Kozbar χαρακτήρισε τρομοκρατική. “Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους κάτω να μην κινούνται”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Όποιος το έκανε αυτό, το έκανε για να βλάψει ανθρώπους και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το ονομάζουμε τρομοκρατική επίθεση όπως λέγαμε και για τις επιθέσεις στο Μάντσεστερ, το Γουέστμινστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου”.

Ο 48χρονος που συνελήφθη και ο συνεργός του (τουλάχιστον ένας σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες), οδήγησαν το βαν σε μια περιοχή όπου γνώριζαν ότι όσοι είναι παρόντες εκείνη την ώρα είναι πιστοί που μόλις έχουν βγει από το τέμενος στο πάρκο Φίνσμπερι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είχε καταρρεύσει, πιθανότατα από τη νηστεία του ραμαζανιού, μπροστά σε μια στάση λεωφορείου, δίπλα στο τέμενος. Μένει να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης, αλλά και τα κίνητρά του, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο “χτύπημα” στη Βρετανική Πρωτεύουσα το οποίο βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο μουσουλμάνους στο θρήσκευμα πολίτες.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας αναφέρει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο. Το περιστατικό αυτό, όπως σημειώνει, αποτελεί ένδειξη ισλαμοφοβίας και καλεί τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Πηγή: Sun

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Washington Post: Ο Πούτιν «έπεισε» τον Τραμπ να κάνει πίσω για την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη σχετικά με τους πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία, μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Ρώσο ομόλογό του, γεγονός που περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο εύκολα επηρεάσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ