Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Πόλο: Τρομερή Βουλιαγμένη! Νίκησε Ολυμπιακό και “φλερτάρει” με την κούπα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μία ανάσα από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πόλο βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε 7-6 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ και έκανε το 2-0 στη σειρά, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (18:00) στον Πειραιά.

Το τραγικό ποσοστό των “ερυθρολεύκων” στην παίκτρια παραπάνω (3/14), η κακή εμφάνιση της Μπιανκόνι και το πάθος των γηπεδούχων στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που “έγειραν την πλάστιγγα” προς τη μεριά του ΝΟΒ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τη Βουλιαγμένη να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σχεδόν άμεσα. Οι “ερυθρόλευκες” κέρδισαν πολλές αποβολές (τις περισσότερες στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση), αλλά ξεκίνησαν με 1/6 στην παίκτρια παραπάνω. Τελικά, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (5-4) με γκολ της Μπιανκόνι στον παραπάνω, 1΄32΄΄πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, σε μία φάση που χρεώθηκε δεύτερη ποινή στην Τσουκαλά. Οι φιλοξενούμενες θα μπορπύσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δύο αποκρούσεις της Κούβδου κράτησαν το 4-5.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη τέσσερις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο ΝΟΒ με τέρματα των Ξενάκη, Χυδηριώτη και Κούλχαας πέτυχε σερί 3-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο γκολ (7-5). Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη επέλεξε να “παίξει” με το χρόνο, αλλά οι επιπόλαιες επιλογές των “ερυθρολεύκων” στη επίθεση (χάθηκε παραπάνω χωρίς καν να γίνει σουτ!) δεν τους επέτρεψαν να μειώσουν παρά μόνο 2΄06΄΄ πριν τη λήξη, με γκολ στον παραπάνω από τη Σμιτ, που προτιμήθηκε αυτή τη φορά από τον Παυλίδη αντί της Εμολο. Ο Ολυμπιακός είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η Μπιανκόνι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια της σε επίθεση με παραπάνω, ενώ η τελευταία ευκαιρία χάθηκε από κακή πάσα της Σμιτ προς την Μανωλιουδάκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-0, 0-1

Η Βουλιαγμένη είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 3/14 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Σπανούδης

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Ιωαννίδη, Λούδη
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Λογοθέτη, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1, Σταματοπούλου, Πέττα, Νίνου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε