Κόσμος

Νέο διαδραστικό μουσείο για την ιστορία της Ευρώπης

Ένα διαδραστικό μουσείο που εξερευνά την ποικίλη πολεμική ιστορία της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και το Brexit ανοίγει για το κοινό αύριο στις Βρυξέλλες, φιλοδοξώντας να αφηγηθεί την ιστορία της γηραιάς ηπείρου από μια μη εθνική προοπτική

Οι επισκέπτες στο σύγχρονο εξαώροφο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, το οποίο χρηματοδότησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτρέπει μια διαδραστική περιήγηση σε 24 γλώσσες, αρχίζοντας από την αρχαιότητα και οδηγώντας στους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα και τη διαδικασία της ανοικοδόμησης προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης ηπείρου, η οποία ακολούθησε.

Το μουσείο θα συνεχίσει να εξελίσσεται με μελλοντικά γεγονότα όπως το Brexit, την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η συντονίστρια του μουσειακού υλικού Αντρέα Μορκ. “Ανάλογα με τις αυριανές εξελίξεις, προσπαθούμε να το επικαιροποιούμε όσο το δυνατό περισσότερο. Αλλά ως μουσείο, χρειαζόμαστε μια κάποια απόσταση για να αξιολογούμε τί είναι σημαντικό”, δήλωσε.

Το μουσείο, κόστους 55,4 εκατομμυρίων ευρώ, και με ετήσιες δαπάνες 7 εκατομμύρια ευρώ, επικρίθηκε ως “ένα απίστευτα πολυδάπανο ματαιόδοξο σχέδιο” από τον Τζόναθαν ‘Αρνοτ, ευρωβουλευτή του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απέρριψε τις επικρίσεις, τονίζοντας ότι το μουσείο είναι μια επένδυση στον πολιτισμό και στην παιδεία των μελλοντικών γενεών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland