Πολιτική

Παππάς: Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας είναι το “κλειδί” για να περάσουμε στην ανάπτυξη

Για την δική μας διακυβέρνηση η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας είναι το κλειδί για να περάσουμε στην ανάπτυξη, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας χθες στο βράδυ στο διήμερο θεματικό Επιστημονικό Συμπόσιο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας», στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την ψηφιακή ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό οριοθετείται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική (ΕΨΣ) ανέφερε ο κ. Παππάς υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε οι πολίτες-κυρίως τα παιδιά και οι νέοι-να μπορούν να αποκρυπτογραφούν, να κωδικοποιούν και να επεξεργάζονται τις σύγχρονες τεχνολογίες. Οραματιζόμαστε τα νησιά μας με τέτοιες εφαρμογές, με ανεπτυγμένη ψηφιακή τεχνολογία και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση»
«Η νέα αυτή εποχή πρέπει όμως να φέρει μια ανάπτυξη δίκαιη προς όλους τους Έλληνες πολίτες» επισήμανε ο κ.Παππάς δίνοντας έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων που ζούνε στα νησιά μας», ανέφερε «για να ζήσουμε τα νησιά μας με εφαρμογές έξυπνων πόλεων, διαχείρισης απορριμμάτων ή ακόμα περισσότερο εφαρμογές τηλε-ιατρικής».
«Όλοι μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιακή εποχή» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η ψηφιακή οικονομία είναι ο τομέας των τομεών και ο τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία στο σύνολό της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η γεύση που άφησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το casus belli, ο πολύτιμος φίλος και τα μηνύματα στο εσωτερικό Ελλάδας και Τουρκίας
Ναι, Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν ακόμα να συζητήσουν εκείνα που τους χωρίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μην αναδείξουν θέματα έστω και χαμηλής πολιτικής που τους ενώνουν
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 60
Μάντζος μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν: Διάλογος με την Τουρκία «χωρίς αυταπάτες» και με επίγνωση των κόκκινων γραμμών
Ο υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι όσο η Αγκυρα επιμένει σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις και απειλή πολέμου -Αιχμές για NAVTEX και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα»
Μητσοτάκης και Ερντογάν