Κόσμος

Χάος στο Παρίσι λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές – Διαδηλώσεις, ένταση και δακρυγόνα [vids]

Χάος, ένταση και φόβος... Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πολύ κρίσιμες εκλογές της χώρας και δυο μέρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση με θύμα έναν αστυνομικό. Σήμερα (22.04.2017) διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.

Οι συγκεντρώσεις έγιναν για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες για την υποψηφιότητα της Μαρίν Λε Πεν. Ωστόσο, η ένταση δεν έλειψε με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Νέος συναγερμός στο Παρίσι! Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι στον Gare du Nord [pics, vid]

Την Κυριακή οι Γάλλοι πηγαίνουν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, των πιο αμφίρροπων των τελευταίων ετών. Όχι μόνο γιατί οι αναποφάσιστοι φτάνουν τα 17 εκατομμύρια αλλά και γιατί τρεις μέρες πριν τις πρώτες κάλπες οι τζιχαντιαστές “χτύπησαν” στην καρδιά του Παρισιού.

Το παζλ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας έχει 11 κομμάτια. Ανάμεσά τους πολιτικοί καριέρας, ένας βοσκός, ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος και ένας πρώην εργάτης της Ford (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση