Πολιτική

Κικίλιας: Η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια

“Χρόνια πολλά στον Αλέξη Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” με αφορμή την Πρωταπριλιά στέλνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις”.

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην αξιολόγηση υποστηρίζει ότι «με αυτή την κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα» διευκρινίζοντας, ωστόσο, “ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα συρθεί σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες”.

Ερωτηθείς εάν “οι ευθύνες για την καθυστέρηση είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης”, σχολιάζει ότι “η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια”, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι “έχουν ευθύνες και οι δανειστές για τις υπερβολικές τους αξιώσεις”.

Κατά τα λοιπά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επαναλαμβάνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο, “δεν είμαστε δεκανίκι κανενός” λέει και διευκρινίζει ότι “δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από κανέναν για να ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ”.

Στην ερώτηση αν, αναφορικά με τα εργασιακά, “συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που διαμηνύει στις απαιτήσεις των δανειστών ότι δεν θα ψηφίσει εργασιακό μεσαίωνα”, ο Βασίλης Κικίλιας απαντά ότι “για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι θέσεις μερικής απασχόλησης είναι περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης”, προσθέτοντας πως “πρόκειται για “επίτευγμα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΔΕΗ και στο τι πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να γίνει, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, υποστηρίζει ότι “υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε επιχειρησιακό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο” και δηλώνει ευθέως ότι “οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας