Κόσμος

Ιταλία: H δικαιοσύνη αναγνωρίζει τον γονεϊκό ρόλο δυο ομοφυλόφιλων πατεράδων

Για πρώτη φορά η ιταλική δικαιοσύνη αναγνώρισε τον γονεϊκό ρόλο δυο ομοφυλόφιλων πατεράδων, οι οποίοι απέκτησαν δυο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με την βοήθεια παρένθετης μητέρας. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το εφετείο της πόλης Τρέντο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

Οι δικαστές, μεταξύ των άλλων θέλησαν να υπογραμμίσουν ότι «επικυρώνεται η ισχύς αμερικανικού εγγράφου που πιστοποιεί την γονεϊκή σχέση και των δυο ανδρών με τα παιδιά» ενώ ιταλοί νομικοί τονίζουν πως «με την απόφαση αυτή γίνεται σαφές ότι δεν έχει σημασία χάρη σε ποιά επιστημονική μέθοδο αναπαραγωγής γεννήθηκε το παιδί, αλλά η βούληση να αναλάβει, το ζευγάρι, υποχρεώσεις και καθήκοντα του γονέα».

 

Τα δικαιώματα των παιδιών, ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή θεωρούνται σαφώς σημαντικότερα από την ύπαρξη ή όχι, γενετικής σχέσης με έναν από τους δυο γονείς.

 

«Ελπίζουμε όλα τα δικαστήρια της Ιταλίας να ακολουθήσουν, τώρα, τον δρόμο του εφετείου του Τρέντο, ώστε να μπορέσει να αναγνωρισθεί, πάντα, η σχέση των παιδιών και με τους δυο ομοφυλόφιλους γονείς τους», σχολίασε ο ιταλικός σύνδεσμος των «οικογενειών Ουράνιο Τόξο».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, υπενθυμίζοντας ότι στην χώρα δεν έχει ακόμη εγκριθεί ένας σαφής νόμος που να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ομοφυλόφιλων ζευγαριών που αποκτούν παιδιά με την βοήθεια παρένθετης μητέρας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έφερε την ειρήνη στη Γάζα χάρη στη δημιουργική ασάφεια του σχεδίου του: Πώς θα πείσει τον Νετανιάχου να παραμείνει στον ίσιο δρόμο
«Είναι δύσκολο να θυμηθούμε μια διεθνή συμφωνία που άφηνε τόσα πολλά ζητήματα να διευθετηθούν αργότερα» - Η προσέγγιση του Νετανιάχου μπορεί να αλλάξει πριν τις εκλογές
Τραμπ - Νετανιάχου 2
Φρίκη στη Βραζιλία: Φοιτήτρια νομικής «έπαιρνε ευχαρίστηση κάνοντας φόνους» - Δηλητηρίασε 4 ανθρώπους σε 5 μήνες
Η 36χρονη δεν έπαιρνε ικανοποίηση «μόνο από τη διάπραξη των εγκλημάτων, αλλά και από την παραμονή της στο περιβάλλον τους, για να παρακολουθεί τις συνέπειες»
Η 36χρονη serial killer