Κόσμος

Πουλάει τρέλα ο Τραμπ! Ζητά από τους Ρώσους να επιστρέψουν την Κριμαία

“Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητά περιμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία” σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ίσως προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις επαφές του Μάικλ Φλιν με τους Ρώσους, που οδήγησαν στην παραίτηση – αποπομπή του, , με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη “έχει καταγγείλει την Ρωσική κατοχή”.

Ο Τραμπ έχει κάνει ξεκάθαρο πως περιμένει από τη Ρωσία “να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και να επιστρέψει την Κριμαία” τόνισε ο Σπάισερ. “Η Κριμαία είναι κομμάτι της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις μας που έχουν σχέση με την Κριμαία, θα παραμείνουν μέχρι η περιοχή να επιστρέψει στην Ουκρανία” δήλωσε η πρεσβευτής σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Ο Ρώσος απεσταλμένος επικαλούμενος το αμερικανικό Σύνταγμα, αντέτεινε πως οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν σε συντριπτικά ποσοστά την προσάρτηση στη Ρωσία, μετά το “αμερικανοκίνητο πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014, που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κιέβου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24