Κόσμος

Διάταγμα Τραμπ: Χάος, διαδηλώσεις και αγωνία – Μόνο ο Λευκός Οίκος “βλέπει” ηρεμία

Φωτιές έχει ανάψει στις ΗΠΑ το διάταγμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες του Ντόναλντ Τραμπ. Μετανάστες έχουν “εγκλωβιστεί” στα αεροδρόμια, χιλιάδες αγωνιούν για το που θα τους βρει η επόμενη μέρα και οι διαδηλώσεις είναι συνεχόμενες. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος βλέπει... ηρεμία! Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ με τα όσα "δεν βλέπει" ο Λευκός Οίκος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή… Με το “καλημέρα” υπέγραψε το διάταγμα που κλείνει τα σύνορα για μετανάστες και πρόσφυγες για 90 μέρες.

Και αυτό ήταν η αρχή του χάους. Πρόσφυγες όμηροι σε αεροδρόμια, μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ αλλά δεν ξέρουν για… πόσο, και εκατοντάδες διαδηλωτές στα αεροδρόμια και τους δρόμους να ζητάνε από τον Τραμπ να “πάρει πίσω” το διάταγμα.

Αυτή είναι η εικόνα των ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Reuters. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος… δεν βλέπει χάος.

“Δεν υπήρξε χάος”, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” και πρόσθεσε πως 325.000 ταξιδιώτες εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο και 109 από αυτούς συνελήφθησαν.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν φύγει. Έχουμε άλλους 24 περίπου που παραμένουν και θα έλεγα ότι αφού δεν είναι απαίσιοι άνθρωποι θα προχωρήσουν πριν από το υπόλοιπο μισό της σημερινής ημέρας”, είπε.

Και φυσικά και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ… στον κόσμο του! “Η χώρα μας χρειάζεται πιο ισχυρά σύνορα και λεπτομερή έλεγχο ΤΩΡΑ. Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στον κόσμο – ένα φρικτό χάλι!” έγραψε στο Twitter.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το κόλλημα του Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης και το «φάντασμα» του Ομπάμα
Σήμερα ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου, μία μέρα μετά τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς - Οι υποψηφιότητες παραμένουν μυστικές για 50 χρόνια - Πίεση και τηλεφωνήματα Τραμπ στο παρά πέντε της ανακοίνωσης
Ντόναλντ Τραμπ
Η επόμενη μέρα μετά την εκεχειρία στην κατεστραμμένη Γάζα: Οι «εύθραυστες» ισορροπίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ο «ειρηνοποιός» Τραμπ
Η ανθρωπιστική κρίση εξακολουθεί να υφίσταται στη Γάζα - Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό
Λωρίδα της Γάζας 3
Το Ισραήλ δεν θα αποφυλακίσει τον «Μαντέλα της Παλαιστίνης» – Αναφορές ότι αφαιρέθηκε το όνομα του Μπαργούτι από τη λίστα ανταλλαγής κρατουμένων
Η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαρουάν Μπαργούτι, δεν περιλαμβάνεται στις λίστες του Νετανιάχου με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν
Μαρουάν Μπαργκούτι