Πολιτική

«Ντροπή για την Ευρώπη ο εκβιασμός της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Γερμανία (δηλαδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) συγκέντρωσαν πάνω τους τα πυρά του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Πιέρ Λοράν τους κατηγόρησε πως εκβιάζουν την Ελλάδα και αυτό είναι ντροπή για την Ευρώπη!

Ο Γάλλος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης και στηλίτευσε τη στάση ορισμένων συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέτρα αυτά.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου», επισήμανε ο κ. Λοράν.

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση», τονίζει στη συνέχεια ο Γάλλος πολιτικός. «Οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί», υπογραμμίζει ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!», καταλήγει ο κ. Λοράν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5