Κόσμος

Σοκαριστική καταγγελία: “Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν χημικό αέριο”

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτόξευσαν ρουκέτα στα βόρεια της Συρίας, η οποία προκάλεσε συμπτώματα έκθεσης σε “χημικό αέριο,” σε 22 μαχητές που δρουν Συρία, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ στην Τουρκία, επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές.

Ο στόχος της επίθεσης, ήταν μαχητές που δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας και οι οποίοι πολιορκούν την πόλη Αλ-Μπαμπ, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η ανακατάληψη της πόλης αποτελεί ουσιαστικό αντικειμενικό σκοπό της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη,” προκειμένου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ν’ απωθηθούν από τις περιοχές της Συρίας, που βρίσκονται κοντά στη νότια τουρκική συνοριακή γραμμή.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσδιόρισαν την περιοχή στην οποία έγινε η επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7