Κόσμος

Καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί στην περιφέρεια του Κάμερον

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών στη Βρετανία κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην εκλογική του περιφέρεια, όμως είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σημαντικά, καθώς οι ψηφοφόροι στράφηκαν προς ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο Κάμερον είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή, λίγες εβδομάδες αφού έχασε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν για την αναπλήρωση της θέσης του πρώην πρωθυπουργού στο Γούιτνεϊ στη νότια Αγγλία οι Συντηρητικοί συγκέντρωσαν 17.313 ψήφους, όμως είδαν το ποσοστό τους να μειώνεται από το 60% στο 45%, σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών πέρυσι. Έτσι ο υποψηφιός τους Ρόμπερτ Κουρτς, ένας δικηγόρος 37 ετών, κέρδισε την έδρα του Κάμερον.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το πιο σταθερά φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Βρετανίας, με 11.611 ψήφους, οι οποίοι κατάφεραν να αυξήσουν κατά πολύ το ποσοστό τους και να φτάσουν το 30%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον Τιμ Φάρον, επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας αποτελεί “μια ξεκάθαρη απόρριψη του σκληρού Βrexit που προτείνουν οι Τόρις”.

“Αυτή η εκλογική περιφέρεια ήταν μια από τις δέκα πιο σίγουρες έδρες σε όλη τη χώρα για τους Συντηρητικούς και καταποντίστηκαν”, πρόσθεσε.

Οι Εργατικοί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στην τρίτη θέση με μόλις 15%.

Εξάλλου ο Λάρι Σάντερς, αδελφός του Αμερικανού γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Μπέρνι Σάντερς, βρέθηκε στην τέταρτη θέση με το κόμμα των Πρασίνων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου