Κόσμος

Έσωσαν τον εγγονό του από καρκίνο και τους δώρισε 800.000€

Η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι στον μόλις δυο ετών εγγονό του. Αλλά το πείσμα των γιατρών του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Γκαζλίνι της Γένοβας έσωσε τη ζωή του μικρού. Και ο παππού του έδειξε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του.

Ο Αλφρέντο Αυρέλι, ένας 72χρονος επιχειρηματίας από την Ιταλία δώρισε 800.000€ στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έσωσαν τον εγγονό του από βέβαιο θάνατο. Ο μικρούλης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αλλά σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και την αντίδραση του οργανισμού του στις χημειοθεραπείες.

Με το ποσό της δωρεάς, η διεύθυνση του νοσοκομείου μπόρεσε να προσλάβει νέους γιατρούς, με ειδίκευση στην νευροογκολογία. «Όταν έγινε η διάγνωση αποταθήκαμε στο νοσοκομείο Γκαζλίνι και για οκτώ μήνες ζήσαμε στην Γένοβα. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια: ο εγγονός μου πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί», δήλωσε ο επιχειρηματίας στον ιταλικό τύπο.

Όπως εξήγησε, αρχικά δώρισε στο νοσοκομείο 500 χιλιάδες ευρώ, κατά την περίοδο στην οποία ο εγγονός του ακόμη δεν είχε πάρει εξιτήριο. Στην συνέχεια, διαπίστωσε ότι τα χρήματα αξιοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, και αποφάσισε να κάνει μια ακόμη δωρεά, 300 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsrimini.it

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μερτς: «Κάναμε όλοι λάθος με τον Πούτιν – Έπρεπε να αντιληφθούμε την απειλή από την επίθεση στην Γεωργία το 2008»
«Είμαστε αντιμέτωποι με το καθεστώς Πούτιν, ενός κλεπτοκρατικού συστήματος που πλησίασε την απολυταρχία με την πάροδο των ετών» είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1