Πολιτική

Πάγκαλος για Γεροβασίλη: “Σε κατάσταση μέθης, σε χαμαιτυπείο της Άρτας” [vid]

Και τι δεν είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη. Σφοδρότατη επίθεση μετά τις δηλώσεις της τελευταίας, οι οποίες ήρθαν αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Βράδυ Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου και το ΣτΕ ολοκληρώνει την πολύωρη συνεδρίασή του σχετικά με τον νόμο της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση είναι πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και από τότε ξεκινά ένα… απέραντο γαϊτανάκι δηλώσεων, εντάσεων και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Η Κυβέρνηση ανοίγει μέτωπο με τη Δικαιοσύνη, οι εκπρόσωποι της τελευταίας απαντούν σε υψηλούς τόνους, παράλληλα το Μαξίμου βρίσκεται σε “πόλεμο” και με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και γενικά είμαστε… μια ωραία ατμόσφαιρα.

Στο “εκρηκτικό” πνεύμα της ημέρας ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την Όλγα Γεροβασίλη.

Αφορμή στάθηκε το μήνυμα της κυβερνητικής εκπροσώπου, που μεταδόθηκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

Δείτε την δήλωσή της

Η επίθεση Πάγκαλου

Η αλήθεια είναι πως η επίθεση που εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη εναντίον της Δικαιοσύνης μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανής, όσον αφορά τόσο στην ουσία της, όσο και στην ίδια την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν.

Από εκεί και πέρα όμως, φαίνεται πως η γραμμή που χωρίζει τον πολιτικό σχολιασμό από τους χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο είναι λεπτότατη.

Και ο Θεόδωρος Πάγκαλος μοιάζει να την ξεπέρασε, ίσως και κατά πολύ. Με κάτι παραπάνω από εμφανή την ειρωνική διάθεση, ο πρώην υπουργός αρχικά αναφέρει την κα. Γεροβασίλη “Γεροντοβασίλη” και “Μορφοβασίλη”, ως ένα… τυχαίο “σαρδάμ” με το επίθετό της.

Στη συνέχεια όμως γίνεται ακόμη χειρότερο. Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος: “Εκεί που είναι χυδαίο και νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε χαμαιτυπείο της Άρτας, κυριολεκτικά, με την κυρία Μορφοβασίλη… Γεροβασίλη πώς τη λένε, σε προϊούσα κατάσταση μέθης, είναι ότι λέει ότι τα λεφτά τα οποία θα τα πάρουν πίσω από τους φτωχούς λέει και θα τα δώσουν στους πλούσιους… Μα αυτά είναι αηδίες. Καταρχήν αυτά τα λεφτά, τα 255 εκατομμύρια είναι για μία δεκαετία. Αναλογούν σε περίπου 25 εκατομμύρια το χρόνο. Δεύτερον από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση τίποτα δεν έχει γίνει. Όλα είναι να γίνουν…”.

Δείτε το βίντεο (σ.σ. μετά το 02.50 τα “τυχαία” σαρδάμ και μετά το 07.45 τα… υπόλοιπα “διαμάντια”)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επανεμφάνιση Καρυστιανού με... διάγγελμα για το κράτος δικαίου και επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Όλοι τους είναι συνένοχοι»
Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα με αιχμές για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος
Μαρία Καρυστιανού
6
Ένταση με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη: «Καλώς ορίσατε στην αίθουσα, ήρεμα» της είπε ο Κακλαμάνης
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διέκοψε τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να τη καλεί στην τάξη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
7
Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες» 
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»
Άδωνις Γεωργιάδης
Βολές Ανδρουλάκη προς Μητσοτάκη για κράτος δικαίου, ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, μονόδρομος να παραιτηθείτε»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «θεσμική και αξιακή κρίση», για «καθημερινότητα διαφθοράς και ατιμωρησίας» και επανήλθε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες
Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα Γεωργιάδη – Τσουκαλά για την Πόπη Παπανδρέου και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκβιάζει την ανανέωση της θητείας της», «Στοχοποιεί με ψέματα την εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέα»
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι αιχμές του υπουργού Υγείας για τους χειρισμούς στην υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση για επίθεση στη Δικαιοσύνη 
Γεωργιάδης, Τσουκαλάς
Μακάριος Λαζαρίδης: Ζητώ ο ίδιος τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών
«Αν έπρεπε να διορισθώ ως ειδικός συνεργάτης και όχι ως ειδικός σύμβουλος, αυτό συνέβη χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή επιλογή», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση
Μακάριος Λαζαρίδης 128